Mainos

Onnettomuustutkintakeskus: Polttoaineen vaikutus onnettomuuteen epäselvä

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi ei lähde vielä spekuloimaan, onko polttoaineen laadulla ollut merkitystä Venäjän tuhoisaan lento-onnettomuuteen. Julkisuudessa on pohdittu, olisiko heikkolaatuinen polttoaine johtanut moottorivikaan.

–Moottorityyppi on erittäin tärkeä tekijä. Tällä hetkellä sitä ei voida yksilöidä. Meillä ei ole vielä tietoa myöskään moottorin käyttö- ja huoltohistoriasta. Kyseessähän voi olla vanha runko, jossa on uusi moottori, Nurmi sanoo.

Onnettomuustutkintakeskus saa tällä hetkellä suurimman osan tiedoistaan tiedotusvälineiden kautta, mutta on Nurmen mukaan tiiviissä yhteydessä Venäjän ilmailuviranomaisiin saadakseen lisätietoja tapahtuneesta. Venäjän ilmailuviranomaiset hoitavat tapauksen tutkinnan.

–Julkisuudessa on myös nostettu esiin koneen ikä. Vanhakin kone voi olla hyvä, jos sitä on huollettu hyvin ja oikein, Nurmi kommentoi samalla korostaen, että Onnettomuustutkintakeskuksella on tietoa tässä vaiheessa vielä vähän.

Lehti: Mustat laatikot löytyneet

Ria Novosti -lehti kertoo venäjänkielisillä verkkosivuillaan, että koneen mustat laatikot ovat löytyneet. Nurmen mukaan laatikoiden löytyminen edesauttaa onnettomuuden tutkimista suuresti. Musta laatikko taltioi lentokoneen teknisiä tapahtumia, lukuja ja toimintoja. Yleensä musta laatikko nauhoittaa myös lentäjien ja lennonjohdon väliset keskustelut.

Onnettomuustutkintakeskus tutkii Suomessa sattuneet suuronnettomuudet. Ulkomailla suomalaiselle ilma-alukselle tapahtuneen onnettomuuden tai sen vaaratilanteen tutkintaan osallistutaan kansainvälisten sääntöjen mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.