Onnettomuustutkintakeskus ei aloitakaan tutkintaa Viking Gracen karilleajosta

Hannu oli yksi 331 matkustajasta, kun Viking Grace ajoi karille – mies päätti ikuistaa onnettomuuslaivan tapahtumat videolle: ”Tämä informaatio muistuttaa armeijaa” 1:35
Hannu oli yksi 331 matkustajasta, kun Viking Grace ajoi karille – mies päätti ikuistaa onnettomuuslaivan tapahtumat videolle: ”Tämä informaatio muistuttaa armeijaa”

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) ei aloita varsinaista tutkintaa Viking Gracen karilleajosta, kertoo Otkesin johtaja Veli-Pekka Nurmi STT:lle.

Nurmen mukaan päätös tehtiin, koska esille ei ole tullut mitään sellaista, mikä viittaisi esimerkiksi aluksen tekniseen vikaan. Tapauksen tutkinnan turvallisuushyöty saadaan alustavan tutkinnan raportilla, joka valmistuu parin viikon kuluessa.

– Tutkintatoimet on tehty, mutta raporttia nyt viimeistellään, Nurmi sanoi.

Raportissa karilleajon syy tulee Nurmen mukaan käsiteltyä hyvin. Tässä vaiheessa hän sanoi, että keskeinen rooli oli säätekijöillä.

Viking Grace sai viime viikon lauantaina pohjakosketuksen Maarianhaminan sataman edustalla. Aluksella oli tapahtumahetkellä 331 matkustajaa ja 98 miehistön jäsentä, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Viking Grace palaa liikenteeseen sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat