Onko Valtteri Bottakselle luvassa jälleen ikävä rooli? Mercedes-pomo heräsi Max Verstappenin aiheuttamaan uhkaan

Max Verstappenin ja Red Bullin nousu mukaan voittotaisteluihin on tehnyt parivaljakosta jo todellisen mestaruusuhan Mercedekselle, näkee saksalaistiimin tallipomo Toto Wolff.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kaksi kisavoittoa kolmen osakilpailun aikana napannut Verstappen ajoi lauantaina Unkarissa uransa ensimmäisen paalupaikan ja lähtee ennakkosuosikkina tämän päivän kisaan.

Red Bull on lyhyessä ajassa ottanut Ferrarilta Mercedeksen ykköshaastajan aseman Verstappenin noustessa samalla 22 pisteen päähän Valtteri Bottaksesta kuljettajien MM-sarjan kolmospaikalla. Lewis Hamilton on vielä 63 pinnaa edellä, mutta Mercedes-pomo Toto Wolff pitää Verstappenia jo todellisena uhkana.

– Kymmenen kisaa jäljellä ja 260 pistettä jaossa. Mikä meidän etumatkamme on? 60-jotain, Wolff tokaisee Autosportin mukaan.

– Voi nähdä pelkällä matematiikalla, että meidän täytyy ottaa Max tosissaan ja pitää häntä mestaruuskandidaattina, kuten olemme pitäneet kahta Ferrari-kuskia. Meillä ei ole varaa nostaa jalkaa kaasulta, Wolff jatkaa.

Tilanne on hankala erityisesti Valtteri Bottaksen kannalta, sillä jos Mercedes kokee Lewis Hamiltonin tarvitsevan tukevamman eron Verstappeniin F1-kauden jatkuessa elokuun kesätauon jälkeen, se tietää auttamatta Bottakselle tallikaveria MM-taistelussa avustavan kuljettajan roolia.

Bottas voi toki auttaa tilannetta omilla suorituksillaan, jos hän osoittaa pystyvänsä kuromaan itse Hamiltonin MM-johtoa kiinni. Valmistajien MM-sarjassa Mercedeksellä ei ole toistaiseksi huolta Red Bullista, sillä kakkoskuski Pierre Gasly on ollut kaukana Verstappenin tasosta tällä kaudella.

– Meillä oli hyvä menestysputki (alkukaudesta), ja nyt tuntuu siltä, että meidän täytyy tehdä vielä isompi ponnistus, Wolff arvioi.

– Muut ottavat meitä kiinni, ja helpompaa on olla takaa-ajajana kuin pitää tasoaan ja asettaa mittari muille. Me tiedämme kaikki, että meidän täytyy tehdä kovempaa ja viisaammin töitä pysyäksemme edellä.

Lue myös:

    Uusimmat