Valtteri Bottakselta vaaditaan raju hyökkäys startissa – Mercedes-pomon kommentit eivät lupaa suomalaiselle tilaisuutta haastaa Lewis Hamiltonia taktiikalla

Mercedes ei aio ryhtyä riskeeraamaan kisavoittoaan F1-kauden kolmannessa osakilpailussa Unkarissa vain saadakseen tv-katsojille jännittäviä hetkiä radalla, sanoo tallipäällikkö Toto Wolff. Valtteri Bottaksen kohdalla asetelma kisaan on siis melko selvä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedekset olivat omassa kastissaan lauantain aika-ajoissa, kun muista tiimeistä vain Racing Pointin Lance Stroll mahtui samalle sekunnille paalupaikan saavuttaneen Lewis Hamiltonin kanssa.

Kolmen ensimmäisen viikonlopun ylivoima alkaa jo muistuttaa Mercedeksen viime vuoden alun voittomarssia, joten lehdistö painosti heti Unkarin aika-ajojen jälkeen mestaritiimiä laittamaan Hamilton ja Bottas keskenään eri taktiikoille, jotta vähän ohituspaikkoja tarjoavalla radalla nähtäisiin edes jonkinlaista kamppailua.

Tallipäällikkö Toto Wolff ei lämmennyt ajatukselle.

– Olemme siinä vaiheessa kautta, että käsillä on kauden kolmas kisa, ja edessä saattaa olla vielä 15 jäljellä. En halua tehdä nyt päätöstä, joka voi kostautua, jolloin voisimme heittää menemään arvokkaita pisteitä, Wolff tokaisi.

– En halua löytää itseäni tilanteesta, jossa Red Bull tulee vahvasti mukaan kauden lopussa, ja me olemme olleet vähän hölmöjä, hän perustelee.

Käytännössä tilanne tarkoittaa siis sitä, että kakkosruudusta starttaavan Bottaksen on parasta ottaa Hamiltonilta kärkipaikka haltuunsa heti lähtökiihdytyksessä tai tyytyä katselemaan britin perävaloja maaliin asti.

Toki tilanne on harvoin näin yksinkertainen, mutta Wolff ei ensisijaisesti anna takaa-ajajan lähteä haastamaan voitosta taktiikan turvin.

– En siis sano ”ei” erilaisille kisataktiikoille. En vain ole varma, että haluanko ottaa niitä käyttöön Unkarissa, mutta varmasti käymme sen läpi kuskien ja insinöörien kanssa.

– Haluan sanoa, että puhuimme tästä jo Itävallassa. Saatamme toki päätyä siihen päätökseen (antaa kuskien kisata eri taktiikoilla), mutta se on silloin hyvin harkittu päätös, Wolff kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat