Max Verstappen hengittää jo Valtteri Bottaksen niskaan, mutta tähyää Lewis Hamiltoniin – kauden alussa itselle tehty lupaus tuottaa nyt tulosta

Red Bull -kuski Max Verstappen ei juuri ole kiinnostunut Valtteri Bottaksen ohittamisessa F1-sarjan kuljettajien MM-pisteissä, jos se tarkoittaa hänelle vain toista sijaa. Hollantilaiskuski on kuitenkin huomannut, että asennemuutoksesta on ollut etua MM-taistelussa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Jo uransa seitsemännen kisavoiton Saksan Hockenheimissa napannut Verstappen on noussut kauden puolivälin ylittyessä vain 22 pisteen iskuetäisyydelle toisena MM-pisteissä olevasta Mercedeksen Valtteri Bottaksesta.

Vaikka suomalaisen takasiipi on jo aivan Verstappenin nenän edessä, hän ei tunnusta tilanteen hetkauttavan häntä kummoisestikaan.

– Sanon aina, etten ole kiinnostunut olemaan toinen, kolmas, neljäs ja viides MM-sarjassa. Minulle sillä ei ole mitään väliä. Katson aina kaveria, joka on ensimmäisenä, ja se on Lewis. Hän on yhä yli 60 pistettä edellä, Verstappen sanoo C Morelle.

Hamilton karkasi Bottakselta 41 pisteen etumatkalle saatuaan Saksasta kaksi lahjapistettä Alfa Romeolle mätkäistyjen rangaistusten jälkeen. Bottaksen keskeytys puolestaan päästi Verstappenin jo lähituntumaan.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Kauden alla tehty päätös tuottaa tulosta

Jotain 21-vuotiaan Verstappenin tekemisessä on silti muuttunut viime kaudesta. Jo syksyn päätöskisoissa aiempaa varmempia otteita esittänyt huimapää ei ole enää sortunut ylilyönteihin, joita hänellä tuli ensimmäisillä Red Bull -kausillaan tuon tuosta.

Malttia puuttui ohitustilanteissa ja jokainen hetki oli ajettava kuin kyseessä olisi ollut kisan viimeinen kierros. Tähän Verstappen kertoo tehneensä tietoisen muutoksen.

– Sanoin itselleni ennen kauden alkua, että yritän olla mahdollisimman tasainen. Riskejä otetaan silloin, kun tarvitsee, muttei ruveta hulluttelemaan. Tähän mennessä se on todella tuottanut tulosta, koska olen onnistunut keräämään hyviä pisteitä joka kisasta, Verstappen kertoo F1-sarjan tv-kameralle.

– Kaksi voittoa ovat hyviä, mutta saamme silloinkin hyviä pisteitä, kun emme voita.

– Pitää vain jatkaa sitä, ja jos muut ympärillä tekevät virheitä, niin silloin tietysti nouset taulukossa aika nopeasti. Yhtäkkiä voi näyttää todella positiiviselta, mutta Mercedes on minusta yhä dominoiva tiimi ja meidän täytyy tehdä töitä heidän kiinnisaamisekseen, hän huomauttaa.

Lue myös:

    Uusimmat