Mainos

Onko tässä seuraava First Lady? Melania Trumpin matka muotinäytöksistä Valkoisen talon porteille

Jugoslavialaisesta pikkupitäjästä Milanoon huippumalliksi ja sieltä New Yorkiin miljardöörin puolisoksi. Tuhkimotarinat kalpenevat Melania Trumpin elämän rinnalla. Nyt Valkoiseen taloon saattaa tulla ensimmäistä kertaa presidentin puoliso, joka on kommunistimaasta lähtenyt maahanmuuttaja.

MTV uutiset julkaisee uudelleen luetuimpia Yhdysvaltain vaaleja käsitteleviä uutisjuttuja. Tämä uutinen on julkaistu ensimmäisen kerran 26.02.2016. 

Melania Trumpin juuret ovat pikkuruisessa slovenialaisessa teollisuustaajamassa Sevnicassa. Melania syntyi vuonna 1970 ja vietti lapsuutensa kommunismin aikaan rakennetussa kerrostalossa tehdasalueen lähistössä. Tuolloin Slovenia oli vielä osa Jugoslaviaa.

Trumpin 45-vuotias kolmas vaimo on entinen malli, joka on uransa huipulla ehtinyt seikkailla Euroopan suurkaupungit läpi. Pariskunnalla on kymmenvuotias poika.

Sevnicassa rouva Trump – tyttönimeltään Melanija Knavs – muistetaan hyvin. Hän oli pitkä ja hoikka, kilttinä tunnettu tyttö, joka pärjäsi opinnoissaan hyvin ja haaveilli kansainvälisestä muotiurasta.

Pikatie koulunpenkiltä catwalkille

Jugoslavia oli jossain määrin vapaamielisempi kuin muut Itä-Euroopan yksinvaltaiset maat. Maa piti tiiviitä suhteita länteen ja kansalaiset matkustelivat vapaasti.

Melania Trumpin isä, Viktor Knavs oli autokauppias ja hänen äitinsä Amalija työskenteli tekstiilitehtaassa. Perhe asui kahdeksankerroksisessa talossa tyttären peruskoulun vieressä.

Melanian lapsuudenystävä Mirjana Jelancis toimii nykyään saman koulun rehtorina. Hän kehuu ystäväänsä varauksetta. Melania oli Mirjanan mukaan loistava opiskelija, järjestelmällinen, kurinalainen ja hyvinkäyttäytyvä eikä esimerkiksi kiroillut koskaan.

– Melania oli hyvin positiivinen, luki paljon ja piti vaatesuunnittelusta. Melania osasi tehdä vanhoista vaatteista täysin uusia. Hän oli myös ystävänä hyvin luotettava, jos hänelle kertoi jotain saattoi olla varma että se ei mene eteenpäin, Mirjana toteaa nyt.

Kuvaaja bongasi kaunottaren kadulla

Mielenkiinto muotiin syttyi jo peruskoulussa. Alun perin Melania halusi muotisuunnittelijaksi, mutta suunnitelmat muuttuivat pian, kun kohdalle osui klassinen tuhkimotarina.

1:45

16-vuotias Melania muutti lukiota varten pääkaupunkiin Ljubljanaan, ja valokuvaaja Stane Jerko huomasi mallimittaisen kauniin tytön keskeltä kaupunkia.

– Tapasin hänet kadulla ja houkuttelin hänet työskentelemään muotimallina. Hän epäröi aluksi, koska halusi halusi saada koulut loppuun, Jerko muistelee.

– Näytin kuvia muillekin, ja niiden kuvien takia hän sai nopeasti mainetta ja päätyi ammattimalliksi.

Kielitaitoinen mallitähti 

Ura otti nopeasti tuulta alleen. Kaksi vuotta myöhemmin Melanialla oli jo mallisopimus Milanossa ja myöhemmin Pariisissa.

Reissutyössä hän oppi puhumaan sujuvasti englantia, saksaa, ranskaa ja italiaa. Töiden ohella Melania opiskeli arkkitehtuuria ja suunnittelua, mutta loppututkinto jäi suorittamatta. Keskeisen työuransa hän on tehnyt mallina.

Menestystä on riittänyt: Melania on esiintynyt lähes kaikkien merkittävien muotijulkaisuiden kansissa, joukossa on muun muassa Vogue, Harpers Bazaar ja In Style. Hän on myös tähdittänyt muun muassa Leviksen mainoskampanjaa.

Vuosituhannen vaihteessa Melania on myös esiintynyt GQ-lehden kannessa alasti, tosin kriittiset paikat peitossa. Lehden kansiteksti oli "Naked Supermodel Special" - erikoisnumero alastomista huippumalleista.

Vuonna 1996 Melania muutti New Yorkiin ja amerikkalaisti nimensä. Melanija Knavsista tuli Melania Knauss.

Rahakas rakkaustarina

Vuonna 1998 Melania, tuolloin 28-vuotias malli, osallistui seurapiirijuhliin Manhattanilla ja tapasi ensimmäistä kertaa tulevan aviomiehensä.

24 vuotta Melanieta vanhempi Donald Trump oli juuri eroamassa. Trump kysyi Melanien puhelinnumeroa mutta sai pakit, Melanien mukaan siksi, että Trumpilla oli kekkereillä jo mukanaan yksi tyttöystävä.

Vuotta myöhemmin Melanie ja Donald Trump kuitenkin jo seurustelivat ja vuonna 2005 pidettiin häät.

Häät olivat Donald Trumpin kolmannet. Trump meni naimisiin ensimmäisen vaimonsa Ivanan kanssa vuonna 1977 ja sai kolme lasta. Pari erosi vuonna 1992.

Vuoden kuluttua Trump avioitui Marla Maplesin kanssa. Pari sai tyttären, Tiffanyn. Pari erosi virallisesti vuonna 1999 eli samoihin aikoihin kun Trump tapasi Melanian.

Floridan Palm Beachissa pidetyt vihkiäiset olivat massiiviset – pelkästään Melanian Dior-puku maksoi yli 200 000 dollaria. Pukua kuvailtiin myöhemmin "kaikkien aikojen kalleimmaksi design-hääpuvuksi".

Kutsuvieraslista pullisteli julkkiksia. Joukossa olivat myös Hillary ja Bill Clinton.

Reilua vuotta myöhemmin syntyi pariskunnan poika Barron Trump, jolle Melania on antanut myös lempinimen Mini-Donald. Yhdysvaltain kansalaisuuden Melania Trump sai vuonna 2006.

Avioliittonsa jälkeen Melania Trump on päätynyt useisiin näkyviin tehtäviin, muun muassa Punaisen Ristin hyväntahdon lähettilääksi. Hän on myös alkanut tuottaa ja suunnitella erilaisia ylellisyystavaroita kuten kelloja ja koruja sekä luksus-kosmetiikkaa jonka raaka-aineena on kaviaari.

Matala profiili politiikassa

Melania Trump on pitänyt tähän saakka poliittisesti matalaa profiilia miehensä rinnalla. Hänen ihanteensa on presidentinrouva joka tukee miestään.

Hän astui presidenttikampanjassa parrasvaloihin vasta marraskuussa, kun Donald Trump kuulutti perheensä lavalle Myrtle Beachin vaalitilaisuudessa Etelä-Carolinan osavaltiossa.

Kampanjan aikanakin Melania Trump on kuitenkin pitänyt varsin vaimeaa linjaa politiikan kommentoinnissa. Kun häneltä kysyttiin puolisonsa rajuista maahanmuuttomielipiteistä, Melania totesi vain, että Donald Trump on avannut keskustelun, jota kukaan muu ei rohjennut avata.

Maahanmuuttokommentit eivät häiritse rouvaa

Tuoreessa Morning Joe -ohjelman haastattelussa hän vastailee kuitenkin kampanjan aikana nousseisiin kysymyksiin.

Melania ei koe miehensä maahanmuuttopuheissa mitään kiusallista, vaikka on itsekin maahanmuuttaja. Melanian mukaan Trumpin ryöpytyksen kohteena on vain laiton maahanmuutto.

– Minä noudatin lakia. Minulla oli viisumi, kävin välillä Sloveniassa uusimassa sen, hain työlupaa ja sitten myöhemmin myös kansalaisuutta... En koskaan kuvitellutkaan tulevani tänne ilman papereita.

Melania myös vakuuttaa, että Donald Trump suhtautuu töissään naisiin tasaveroisesti, vaikka moni muistaa useat Trumpin verbaaliset hyökkäykset naisia kohtaan.

– Hän on kohtelee kaikkia naisia tasavertaisesti, ihmisinä, Melania vakuuttaa.

Vaikka Melania pidättäytyy arvostelemasta miestään, hän kuitenkin myöntää ehdottaneensa että Donald Trump hillitsisi hieman ilmaisuaan kampanjapuheenvuoroissaan. 

Melania Trumpin asuvalinta herätti tyrmistystä toisen vaaliväittelyn jälkeen. Melanian käyttämän puseron nimi viittaa suoraan Donald Trumpin tuoreeseen seksipuhekohuun. 

0:50

Näin MTV seuraa ainutlaatuisia vaaleja:– Reaaliaikainen, hetki hetkeltä -vaaliseuranta alkaa MTV.fissä Suomen aikaa tiistaina iltapäivällä, kun äänestys alkaa Yhdysvalloissa itärannikolla.

– Tulosten odottaminen pääsee käyntiin Suomen aikaa kello 01 keskiviikkona, kun äänestys päättyy ensimmäisessä osavaltiossa.

– Jos tarpeeksi moni vaa'ankieliosavaltio kallistuu selkeästi Clintonin tai Trumpin puolelle, jokin tv-kanava voi "julistaa" lopullisen tuloksen jo ennen aamukuutta Suomen aikaa, jolloin äänestys päättyy länsirannikolla mm. Kaliforniassa.  MTV kertoo tämän reaaliajassa.

– Jos tilanne on hyvin tasaväkinen, lopullisen tuloksen selviäminen voi viipyä epämääräisen ajan. Uutistoimituksessa vierailee jo aikaisin aamulla useita asiantuntijoita selventämässä tilannetta ja analysoimassa vaalitulosta. 

– Huomenta Suomessa vaalitulosta seurataan kello 7-9. Vieraina mm. ulkoministeri Timo Soini ja presidentti Tarja Halonen.

– Ylimääräinen tunnin uutislähetys kello 9 MTV3-kanavalla ja MTV.fissä - lähetyksessä vierailee esimerkiksi pääministeri Juha Sipilä.

– Vaaliaiheet ovat esillä myös MTV Uutisten sosiaalisessa mediassa useissa suorissa lähetyksissä. MTV:n uutislähetykset kuullaan myös Radio Novan ja Radio Iskelmän taajuksilla sekä STT jakelemana useilla radiokanavilla.

– Kaikki vaaliaiheiset uutiset löytyvät täältä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.