Kalliita avioeroja, pettämistä, piikittelyä… Donald Trumpin naissuhteita on seurattu tiiviisti jo vuosikymmenten ajan – tällaisia ovat presidentin naiset

6:41
Tällainen on Yhdysvaltain ensimmäisen naisen Melania Trumpin tarina - pitkä matka kommunistisesta Jugoslaviasta Valkoiseen taloon

Donald Trumpin naissuhteet ovat vähintään yhtä kuuluisia kuin mies itse. Liikemiehen ja tv-tähden rinnalla on nähty kolme hyvin erilaista vaimoa.

Toiselle presidenttikaudelleen pyrkivä Donald Trump tunnetaan liikemiehenä ja tv-tähtenä, mutta vähintäänkin yhtä iso rooli hänen julkisuuskuvassaan ovat olleet jo vuosikymmenten ajan hänen ylellinen elämäntyylinsä ja naisensa.

Donald Trumpin ensimmäinen vaimo ja kolmen vanhimman lapsen äiti Ivana Trump on syntyisin Tshekistä. Kotimaansa alppihiihtomaajoukkueeseen kuulunut Ivana oli jo parikymppisenä päätynyt asumaan Kanadaan ensimmäisen aviomiehensä kanssa.

Ivanan ja Donald Trumpin tiet kohtasivat kesällä 1976, kun myös mallintöitä tehnyt vaalea Ivana matkasi New Yorkiin Montrealin olympialaisten markkinointiin liittyvälle työmatkalle. Pari avioitui jo seuraavana vuonna ja liitosta syntyi kolme lasta: Donald Junior, Ivanka ja Eric.

Trumpin pariskunta oli yksi New Yorkin seurapiirien seuratuimmista pareista ja he kiinnittivät huomiota muun muassa ylellisellä elämäntyylillään. Perhe asusti Donaldin New Yorkiin rakentaman Trump Towerin ylimpiä kerroksia.

Miehensä vanavedessä myös Ivana nousi yhä merkittävämpään rooliin miehensä yrityksissä ja vastasi sisustuksesta monissa Trumpin suurimmissa hankkeissa sekä muun muassa Trumpin rakastamassa Floridan Palm Beachilla sijaitsevassa Mar-A-Lago-kartanossa.

1990-luvun alussa Ivana haki avioeroa, joka oli pitkään yksi amerikkalaislehtien suurimmista uutisista. Vaikka Ivana ei jäänyt vuonna 1992 viralliseksi tulleessa riitaisassa erossa todellakaan tyhjin käsin, hän on tehnyt eron jälkeen uraa myös omien bisnestensä parissa muun muassa vaatemallistolla, koruilla ja kosmetiikkatuotteilla.

Riitaisasta erostaan huolimatta ex-pari on nykyisin sopuisussa väleissä. Ivana on tukenut ex-puolisoaan tämän poliittisella uralla ja kertonut, että he ovat yhteyksissä viikoittain. Lisäksi hän on sanonut rohkaisseensa ex-miestään käyttämään Twitteriä viestinnässä. Kirjassaan hän on kuitenkin sivaltanut jälkikäteen Donaldia toteamalla muun muassa, että heidän kolmen lapsensa menestys on yksinomaa hänen ansiotaan, sillä lapset jäivät erossa Ivanalle.

Syyskuussa Ivana aiheutti omilla mielipiteillään melkoisen kohun laukomalla maahanmuuttajataustastaan huolimatta rajuja kommentteja maahanmuuttajista ITV-kanavan Loose Women -ohjelmassa. Lisäksi hän ilmoitti ohjelmassa, että ex-parin tytär Ivanka voisi olla oiva vaihtoehto Yhdysvaltain ensimmäiseksi naispresidentiksi. 

Trumpin lausunnot, joiden mukaan maahanmuuttajat eivät käy töissä sekä varastelevat ja raiskaavat amerikkalaisnaisia, poikivat ohjelmaan kymmeniä valituksia, koska lausuntoja pidettiin loukkaavina ja epäinhimillisinä.

Myöskään Ivana ei jäänyt tuleen makaamaan avioeron jälkeen, vaan on sittemmin ollut tunnetusti mieltynyt selvästi itseään nuorempiin italialaisiin miehiin. Hän on sittemmin ollut naimisissa pari vuotta liikemies Riccardo Mazzucchellin ja vuoden verran näyttelijä Rossano Rubicondin kanssa. Rubicondin kanssa säpinää on ollut vielä vuonna 2009 tapahtuneen avioeron jälkeen, mutta kesällä 2019 Ivana kertoi viihtyvänsä sinkkuna ja nauttivansa vapaudestaan.

– Minulla on vapaus tehdä tasan mitä itse haluan, kenen kanssa haluan ja minulla on varaa elämäntyyliini, hän tokaisi Page Sixille.

Hän sanoi, ettei ole enää aikeissa avioitua.

– Sitä menee naimisiin, koska haluaa perheen. Minulla on kolme lasta ja lapsenlapset. En myöskään halua deittailla. On mukavaa, että on kumppaneita. Minulla on useita miehiä, jotka vievät minua lounaille, päivällisille ja hyväntekeväisyystapahtumiin.

Salasuhde paljastui karulla tavalla

Donald Trumpin suhde toiseen vaimoonsa, näyttelijä Marla Maplesiin alkoi jo tiettävästi 1980-luvun puolella, kun Trump oli edelleen naimisissa Ivana-vaimonsa kanssa. Aikansa kohusuhdetta ruodittiin tiiviisti lehtien palstoilla, kuten myös Donaldin ja Ivanan avioeroa.

Ivana Trump on paljastanut eräässä kirjoistaan, että hän alkoi päästä jyvälle miehensä salasuhteesta nuoreen, vaaleaan näyttelijättäreen todella kiusallisella tavalla Aspenin hiihtokeskuksessa, kun Maples tuli jututtamaan häntä ravintolassa.

– Se nuori vaalea nainen tuli luokseni, kun näytin surulliselta ja sanoi: "Minä olen Marla ja rakastan aviomiestäsi. Rakastatko sinä?", Ivana on muistellut vuoden 1989 tapahtumia kirjassaan, jossa hän kertoi käskeneensä Maplesia suksimaan kuuseen tämän kommentin jälkeen.

Keväällä 2016 Maples sanoi yllättäen People-lehdelle antamassaan haastattelussa toivovansa, että Ivana pystyisi antamaan hänelle kaiken anteeksi.

– Se oli kamalaa. En saanut olla hetkeäkään rauhassa, hän muisteli samaisessa haastattelussa pyöritystä, joka salasuhteen paljastumisesta seurasi.

Vuonna 1993 syntyi Trumpin ja Maplesin yhteinen tytär Tiffany ja pari avioitui vielä saman vuoden aikana, vaikka suhteen oli huhuttu rakoilevan siinä vaiheessa, kun Trumpin ero Ivanasta tuli viralliseksi. 

Vuonna 1996 julkisuudessa alkoi liikkua huhuja siitä, että Maplesilla olisi suhde aviomiehensä turvamiehen kanssa, kun kaksikko ikuistettiin Palm Beachin rannoilla hempeissä tunnelmissa. Sekä Maples että Trump kiistivät huhut syrjähypystä, mutta laittoivat kuitenkin lusikat jakoon vasta seuraavana vuonna, sillä Trump ei ilmeisesti tahtonut näyttää siltä, että häntä oli petetty. Virallisesti avioero astui voimaan vuonna 1999.

Ivana Trumpille jäi aikoinaan eron yhteydessä lukuisia kiinteistöjä ja rahaa, mutta Maplesin on kerrottu saaneen avioerossa "vain" miljoona dollaria, vaikka joidenkin tietojen mukaan tämä olisi alun perin toivonut, että avioehtoon olisi kirjattu peräti 25 miljoonan eroraha.

Eron jälkeen Maples ja Tiffany-tytär muuttivat takaisin Kaliforniaan ja Maples on pitänyt varsin matalaa profiilia julkisuuden suhteen. Nykyisin hän keskittyy Instagram-tilinsä perusteella muun muassa joogaan ja hyvinvointiin.

Diili muiden joukossa?

Myöskään Trumpin kolmas avioliitto slovenialaissyntyisen huippumallin Melania Knaussin kanssa ei ole sujunut ilman kohuja. Kaksikko tutustui New Yorkissa ilmeisesti jo 1990-luvun puolella, kun Trumpin liitto Maplesin kanssa oli tullut tiensä päähän. Pari alkoi tapailla toisiaan, mutta avioitui vasta vuonna 2005. Yhteinen poika Barron syntyi vuotta myöhemmin ja niin ikään vuonna 2006 Melania sai Yhdysvaltain kansalaisuuden.

Ennen vuoden 2016 presidentinvaaleja Melania nousi otsikoihin, kun New York Post -lehti julkaisi hänestä vuonna 1995 otettuja alastonkuvia, jotka oli alun perin otettu Max-lehteen. Vaalien alla myös avioliitto joutui ikävään valoon lehdistössä, kun julki tuli nauhoja, joilla Donald Trump rehenteli kourineensa useita naisia ja lisäksi myös pornotähti Stormy Daniels tuli julkisuuteen väittäen, että hänellä oli seksisuhde Trumpin kanssa samoihin aikoihin, kun Barron Trump syntyi.

Viime aikoina Melania on myös itse saanut osansa kohuotsikoista, sillä hänen entinen ystävättärensä ja neuvonantajansa on julkistanut paljastuskirjan sekä liudan salaa nauhoitettuja keskusteluja, joilla ensimmäinen nainen on sanonut suorat sanat muun muassa Stormy Danielsista.

Trumpien avioliiton tilaa on spekuloitu paljon, sillä Melania ja Barron kieltäytyivät muun muassa aluksi muuttamasta Valkoiseen taloon sen jälkeen, kun Trump valittiin presidentiksi. Joidenkin paljastusten mukaan Melania olisi alun alkaen suhtautunut hyvin negatiivisesti miehensä aikeisiin pyrkiä presidentiksi. Myös ensimmäisen naisen elekieltä miestään kohtaan on seurattu viime vuodet suurennuslasin kanssa.

Paljastuskirjassaan entinen ystävätär Stephanie Wolkoff kertoi lisäksi, että välit aviomiehen lapsiin olisivat viileät. Entisen ystävättären mukaan Melania Trump olisi kutsunut miehensä vanhinta tytärtä Ivanka Trumpia sekä tämän perhettä "joukoksi käärmeitä". Myöskään ensimmäisen naisen hyytävä reaktio miehensä tytärtä kohtaan ei jäänyt alkusyksystä lehdistöltä huomaamatta.

Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen sanoi syyskuussa ilmestyneessä kirjassaan uskovansa, että Melania tietää miehensä touhuista ja että Trumpille avioliitto on yksi diili muiden joukossa.

– Löydän aina uuden vaimon. Se ei tule olemaan minulle ongelma. Jos hän tahtoo lähteä, olkoon niin, Trump oli Cohenin mukaan sanonut hänelle, kun kaksikko oli keskustellut Stormy Danielsiin liittyvistä kiemuroista.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja