Kumppani haikailee edelleen ensirakkautensa perään – mitä tehdä? Miesraati vastaa: "Jos toinen osapuoli ei osaa päättää, ketä haluaa..."

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys miesraadille: Päästänkö irti, päästänkö rakkaani menemään? Puolisollani on 'toinen vaihtoehto', ensirakkaus. Rakastamme, mutta tunnen tuskaa sydämessäni, kun tiedän, että hän miettii välillä tätä toista. Pitäisikö vain päästää rakas etsimään se toinen ja elämään parasta elämää? Miten toimisit, jos olisit tilallani?", kysyy nimimerkki Syksyn pisto.

Näin raati vastasi

"Mielestäni, jos toinen osapuoli ei osaa päättää, ketä haluaa, on parempi päästää menemään. Jossain kohtaa suhde kosahtaa kuitenkin moisen ihmisen kanssa."
– Mies, 45, parisuhteessa

"Se on ihan normaalia, että jotkin entiset kumppanit jäävät mieleen paremmin kuin toiset. Se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, ettei hän ole päässyt yli tästä ihmisestä, tai että miettiminen viittaisi mihinkään sen suurempaan. Et kerro muuta kuin, että tiedät puolisosi miettivän välillä tätä entistä, mutta se on ihan normaalia.

Kuulostaa siltä, että teidän välissänne ongelmana ei ole se, että kumppanisi miettii välillä entistään, vaan se, mitä ajattelet sen miettimisen tarkoittavan. Ottaisin asian puheeksi ennen kuin tekisin yhtään mitään muuta, koska kuulostaa siltä, että tässä voi olla jokin väärinymmärryskin kyseessä."
– Mies, 28, parisuhteessa

"Tiedän, että voisin joutua itse vastaavaan tilanteeseen, joten ymmärrän kyllä, että moni miettii samalla tavalla ensirakkauden kanssa. Jos tilanne etenisi asiasta toiseen, en pelkäisi olla päästämättä irti. Kukaan ei ole kenenkään omaisuutta tässä elämässä. Sitä paitsi, jos suhteessa joutuu koko ajan epäilemään ja ikään kuin varmistelemaan sitä, rakastaako toinen sinua vai ei, ei kaikki ole hyvällä tolalla."
– Mies, 29, sinkku

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat