Malesialainen gynekologi kehitti maailman ensimmäisen unisex-kondomin – katso videolta, millainen muovituotos saadaan joulumarkkinoille!

Malesialainen gynekologi on onnistunut kehittämään tiettävästi maailman ensimmäisen unisex-kondomin. Tämä ehkäisyväline sopii siis käytettäväksi sekä miehille että naisille – miksipä ei myös muunsukupuolisille tai sukupuoltaan vaihtaneille.

– Se on periaatteessa aivan tavallinen kondomi, mutta sen pinnoite on tarttuvaa materiaalia. Näin sen saa hyvin kiinni sekä vaginaan että penikseen tai muulle intiimialueelle, kuvailee kondomin kehittänyt gynekologi John Tang Ing Chinh.

Tarttuva pinnoite on lisätty vain toiselle puolelle kondomia ja kondomin voi helposti kääntää ylösalaisin käyttötarkoituksesta riippuen.

Valmistusmateriaalina Tang on käyttänyt polyuretaania, jota käytetään myös esimerkiksi haavansidontatarvikkeissa. Materiaali on joustavaa ja vedenpitävää.

– Kun puet sen päällesi, et välttämättä edes tunne, että se on ylläsi.

Kondomille on tehty useita kliinisiä testejä ja se lanseerataan kuluttajatuotteeksi joulukuussa.

Tang toivoo kehittämänsä ehkäisyvälineen muistuttavan kaikkia ihmisiä – sukupuolesta ja kiinnostuksen kohteista riippumatta – vastuullisesta seksistä.

– Tämä tulee olemaan hyvä väline muiden joukossa taistelussamme sukupuolitauteja ja ei-toivottuja raskauksia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat