Onko luonne ulkonäköä tärkeämpi kriteeri kumppanille? Näin vastaa raati: "Ei pidä mennä tyytymään"

Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota? 1:43
KATSO MYÖS VIDEO: Pitäisikö erilaisten seksihalujen takia erota?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Jos olet asettanut tiukat kriteerit ulkonäölle kumppanin valinnassa, voiko persoonallisuus ajaa koskaan ohi? Tyrmäisitkö siis muutoin sopivalta tuntuvan kumppanin siksi, että ulkonäöllisesti hän ei vastaa ihanteitasi?" kysyy nimimerkki N.

Näin raati vastasi

"Persoonallisuus voi hyvinkin olla suuremmassa osassa, kun mieluisan kumppanin löytää. On turha miettiä mahtavan, muuten sopivan kumppanin kohdalla, että sillä ei niitä vaadittavia ruskeita silmiä olekaan."
– Nainen, 30, parisuhteessa

"Persoonallisuus voi ajaa ohi. Riippuu tietenkin siiitä, kuinka paljon ulkonäkö poikkeaa ihanteestani. Huono kunto ja ylipaino on kuitenkin paha turn off."
– Nainen, 30, sinkku

"Jos vatsassani olisi kuitenkin perhosia, kun tapaan hänet, antaisin mahdollisuuden. Keho tietää mieltä paremmin."
– Nainen, 38, parisuhteessa

"En. Ottaisin selvää ja kuuntelisin itseäni. Jos minusta tuntuu hyvältä olla toisen seurassa ja sovimme yhteen, antaisin suuren mahdollisuuden. Joskus esimerkiksi miehen näkeminen puku päällä voi sykähdyttää, vaikkei aiemmin olisi siltä tuntunut."
– Nainen,  37, parisuhteessa

Hiipuuko rakkaus? Asiantuntija listaa parisuhteen hälytysmerkit. Juttu jatkuun videon alla.

Hiipuuko rakkaus? Asiantuntija listaa parisuhteen hälytysmerkit 1:18
Haastattelussa pappi ja Parisuhdekeskus Kataja ry:n puheenjohtaja Marianne Heikkilä.

"Olin yli 20 vuotta ihmisen kanssa, jonka ulkonäkö ei täysin miellyttänyt. Huomasin ihailevani muita miehiä. Ero tuli ja nyt olen miehen kanssa, jota jumaloin sisäisesti sekä ulkoisesti. Eli vastaisin, että silmää miellyttävällä ulkonäöllä on merkitystä."
– Nainen, 37, kihloissa

"On enemmän kokemusta siitä, että on torpannut suhteen ulkonäöllisesti tyrmäävän tyypin kanssa, koska persoonallisuus oli kiero. Tosin sitä ennen oli kokemusta juuri kierosta parisuhteesta. Luotan eniten siihen tunteeseen, että on mukava olla yhdessä."
– Nainen, 42, parisuhteessa

"Ulkonäön tuoma vetovoima on tärkeä osa intohimoa, eli tyrmäisin. Tosin tuskin edes saisin tietää hänen niin sanotusta täydellisestä persoonastaan potentiaalista kumppania ajatellen, koska ulkonäön vuoksi en etsisi kyseisiä piirteitä hänestä. Näkisin kaverina."
– Nainen, 30, naimisissa

"Ulkonäöllä ei oikeassa elämässä ole merkitystä, muut asiat ratkaisevat."
– Nainen, 55, parisuhteessa

"Ulkonäkö on pintaa, jonka monesti näkee ensimmäisenä ja johon ihastutaan. Voi toki olla jotain ulkonäöllisiä seikkoja, joiden yli ei pääse, mutta pääasiassa uskoisin, että persoona ja käyttäytyminen on lopulta niitä, mihin rakastutaan. Tai sitten ei."
– Nainen,  36, sinkku

"En tyrmäisi, se olisi pöllöä. Ei parisuhdetta rakenneta ulkonäön avulla, vaan yhteen hiileen puhaltamisella, välittämisellä ja vilpittömällä rakkaudella."
– Anonyymi, 23, parisuhteessa

"On ihan mahdollista, että persoona ajaa ulkonäön ohi. Toisaalta silloin, jos ulkonäkö ei ollenkaan viehätä, voi olla vaikeaa ihastua persoonaankaan. Se on kuitenkin tapauskohtaista, eli ei mahdotonta."
– Nainen, 28, parisuhteessa

"Luonne ratkaisee! Mutta mielestäni ulkoisestikin täytyy olla jotain, mikä viehättää. Muutoin (omien kokemusteni mukaan) jää seksuaalinen vetovoima puuttumaan. Mutta harvoin tapaa ihmisiä, joissa ei ulkoisesti ole yhtään ihanteitani vastaavia piirteitä."
– Nainen, 33, avoliitossa

"No niinhän siinä on lopulta käynyt. Ulkonäkö oli kriteerinä silloin, kun ei ollut vielä mitään tietoa tai käsitystä todellisista tunteista, eli siitä, mitä se rakkaus oikeasti on."
– Nainen,  47, parisuhteessa

"Kyllä voi. Kun tutustut ihmiseen ja rakastut häneen, alat pitää myös ulkonäköä viehättävänä. Nuorempana ulkonäöllä oli iso merkitys, nykyään älykkyydellä, huumorintajulla, käytöstavoilla ja seksitaidoilla tehdään vaikutus."
– Nainen, 41, parisuhteessa

"Jos olen asettanut tiukat kriteerit ulkonäölle, persoonallisuus ei yksinään riitä. Koskaan ei pidä mennä tyytymään tai vaipumaan epätoivoon. "
– Nainen, 33, sinkku

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

 

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat