Onko Lukko SM-liigakevään suurin yllätyshevonen? Pekka Virta murahtaa ennakkoasetelmista: "Höpön pöpöä!"

Pekka Virran Lukko liitää hurjassa vireessä – ”Mahdollisuudet mihin vaan” 5:50
Videolla Pekka Virta summaa Lukon SM-liigakautta ja ennakoi pudotuspelejä.

Rauman Lukko on SM-liigan pudotuspelien kynnyksellä noussut suureksi kevään haastajasuosikiksi. Päävalmentaja Pekka Virta toppuuttelee kuitenkin kevään ennakkoasetelmia.

Konkariluotsi Pekka Virta toimii Lukon päävalmentajana nyt kolmatta kauttaan. Kahdella aikaisemmalla kaudella keväinen tie on tyssännyt jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ja puolivälierissä. Nyt Lukolla on kuitenkin kaikki eväät edetä todella pitkälle.

Virta on valmennusurallaan saavuttanut SM-pronssia ja SM-hopeaa, mutta kirkkain mitali on vielä voittamatta. Virta suhtautuu uuteen pudotuspelikevääseen maltillisesti.

– Tämä on yksi projekti. Kuopiossa oli kaksi, toinen päättyi pronssimitaliin ja toinen finaalipaikkaan. Nyt on taas mahdollisuus. Uskon työhön ja pelaajiin. Meillä on mahdollisuuksia mihin vaan. En tiedä mitä ihmeellisempää voisin tehdä tässä tai olen tehnyt verrattuna johonkin muuhun vuoteen, Virta vertaa.

– Olen tietoinen siitä, että mihin suuntaan ollaan menossa ja mitä tuleman pitää. Ja mitä vaaditaan. Koitan sitä saada joukkueeseen – ymmärrystä ennen kaikkea. Mitä vaaditaan, jos halutaan loppuun asti mennä. Pelaajathan sen päätöksen tekevät ja pelaajat päättävät, että miten Lukko tulee tänä keväänä menestymään.

Lukko on saanut pelinsä kevättä kohti mentäessä erinomaiseen kuntoon, ja joukkue keikkuukin 30 ottelun kuntopuntarin kärjessä yhdessä KooKoon kanssa. Kärpät ja Tappara ovat osoittaneet kevään kynnyksellä pieniä kompuroinnin merkkejä, ja KooKoon ja Lukon lisäksi Ilveskin on esiintynyt runkosarjassa pirteästi. Virta ei halua nostaa mitään joukkuetta ennakkosuosikiksi.

– En mä lähde ketään nostamaan. Se on sellaista mediapeliä, höpön pöpöä, mitä joku tykkää keväisin luoda. Mukamas jotain suuria paineita. Ei niillä ole mitään merkitystä. Peli näyttää ja pelin pitää olla valmista. Joka paikassa pitää pystyä pelaamaan ja ketä tahansa vastaan. Se on ainut olennainen. Kyllä nuo elementit sitten kertovat, että mihin suuntaan bussi lähtee, Virta toteaa.

Varsinkaan omille ja joukkueensa hartioille ei Virta suostu ottamaan menestyspaineita, vaikka ennakkoasetelmien mukaan joukkueen mestaruushaaveet näyttävät todennäköisimmiltä kuin vuosikausiin.

– Edelleen siteeraan Sigmund Freudia tässä, ylisuuret odotukset eivät tuota mitään muuta kuin negaatiota ja vääränlaista painetta. Mennään ja nautitaan keväästä. Parannetaan sitä mukaan kuin tarvitsee.

Lue myös:

    Uusimmat