Onko lapsesi menossa kaverille kylään? Nämä asiat lastenlääkäri kysyisi ennen vierailua

6:30
Uhkaavatko älylaitteet jo lasten lukutaitoa?

Onko lapsesi ystävällä kotonaan koira tai uima-allas? Entä mille lapsesi on allerginen? Nämä asiat lastenlääkäri selvittäisi ennen kaverikyläilyä!

Kaverikyläilyt ja leikit ovat lapsuuden parasta aikaa, mutta miten niihin kannattaa varautua? Huffington Post kysyi lastenlääkäreiltä, mitä he kysyisivät tuttavalapsen perheeltä ennen leikkitapaamista tai yökyläilyä.

1. Onko teillä sairasteltu viime aikoina?

Vaivaako flunssakausi tuttavien perhettä? On mahdollista, että lapsesi tuo kuumeen kotiin tuliaisena. Tämän välttääksesi voit pyytää keskustelun aikana tietoa perheen terveydentilasta.

2. Miten teillä käytetään älylaitteita?

Ruutuajasta on mahdollista tiedustella monella eri tavalla. Ovatko lapset laitteillaan useita tunteja? Jos ovat, millaisia sivuja he selaavat? Vahtiiko selailua kukaan? Jos kaverin kotona katsotaan elokuvia, mikä niiden ikäraja on? Perheeltä voi kysyä myös, onko heidän perheessään langattoman verkon käytölle "aikaraja".

3. Onko teillä trampoliini?

Trampoliini tarjoaa hyvää liikuntaa, mutta valitettavasti se on syypää moniin lasten vammoihin. Oman lapsen kanssa voi etukäteen jutella trampoliinilla hyppimisen säännöistä.

4. Onko teillä lastenallas tai muu uima-allas?

Jos lapsilla on pääsy altaaseen tai ammeeseen, heitä tulee vahtia. Parasta olisi, jos yhden aikuisen "nimetty työ" on vahtia lapsia vesileikeissä. Näin tulisi toimia myös siinä tapauksessa, että osa lapsista on jo uimakoulussa tai uimataitoisia.

Jos leikkitapaaminen on esimerkiksi maaseudulla tai tontti on muuten suuri, kannattaa tarkistaa myös, onko tontilla lampia tai järveä.

5. Onko teillä lemmikkiä?

Tämä on tärkeä puheenaine paitsi allergiaperheille, myös muille. Jotkin lemmikit eivät yksinkertaisesti pidä lapsista tai kestä heidän toisinaan kovakouraiseksi äityvää käsittelyään. Lapsi voi myös pelätä esimerkiksi isoa koiraa ilman syytä, jolloin aiheesta voi keskustella lapsen kanssa ennen tapaamista.

6. Onko lapsellasi allergiaa? Minun lapsellani on _____

Vanhempien tulee olla tietoisia varsinkin vaikeista allergioista. Lapsille on saatettu ystävän kotona varata välipalaa, jonka sisältöön allergiat voivat vaikuttaa.

Jos lapsella on astma tai diabetes, on tärkeää, että tuttavaperheen vanhemmat tietävät tämän ja voivat auttaa lääkkeiden ottamisessa tarvittaessa.

Lähteet: Huffington Post

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja