"Koska he tekivät päätöksen, poikani kärsii enemmän kuin hänen pitäisi" – äiti anelee vanhempia pitämään flunssaiset lapset kotona

Näin taltutat flunssan 6:25

Amerikkalaisäiti anelee Facebookiin jakamassaan kirjoituksessa vanhempia pitämään sairastuneet lapsensa kotona, jotta myös heikosta immuunipuolustuksesta kärsivät lapset voivat tutustua maailmaan.

Miten taltuttaa flunssa? Katso keskustelua yllä olevalta videolta!

Courtney Hayesin 1,5-vuotiaalla pojalla Judella on heikentynyt immuunipuolustusjärjestelmä, sillä lapsella oli synnynnäinen, harvinainen rakennevika TAC sydämessään sekä Kromosomi 22q11.2-deleetion oireyhtymä.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Heikentynyt immuunijärjestelmä on tehnyt pienen lapsen alttiiksi monille eri sairauksille. Perhe onkin tehnyt kaikkensa parantaakseen lapsen immuunijärjestelmää erinomaisen hygienian ja ruokavalion avulla.

Flunssakaudella lapsi on jopa ollut eristyksissä ja perhe pitää sairastuttuaan kotona hengityssuojia.

"Olin kauhuissani"

Kun Jude tulee sairaaksi, hän on yleensä pitkiä aikoja kipeänä ja silloin myös perhe pysyy kotona. Courtney kuitenkin halusi ennen flunssakauden alkua, että lapsi saisi myös elää elämäänsä.

– Ajattelimme, että vierailu lasten museossa olisi hauskaa hänelle. Hän voisi tutkia, olla muiden lasten ympärillä, laajentaa ajatusmaailmaansa, nauraa, leikkiä, kasvaa, Courney kertoo Facebookissa.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olimme niitä hulluja vanhempia, jotka pesivät hänen käsiään viiden minuutin välein, pyyhimme kaiken, mihin hän koski ja emme päästäneet häntä liian lähelle muita lapsia.

– Sitten hän käveli luoksemme. Suloinen pieni tyttö, joka halusi leikkiä Juden kanssa. Sydämeni suli, kun poikani katsoi ylös ja hymyili hänelle. Sillä hetkellä tyttö päästi kosteimman, kaikista limaa erittävimmältä kuulostavimman yskäisyn hänen naamalleen. Olin kauhuissani.

"Koska he tekivät päätöksen, poikani kärsii enemmän kuin hänen pitäisi"

Kaksi päivää myöhemmin Jude heräsi kamalassa yskässä. Siitä lähtien, jo viikon ajan, lapsi on ollut todella kipeä, ja sama kova flunssa on tarttunut myös 20. viikolla raskaana olevaan Courtneyhin.

Äiti kuvailee sairasaikaa "puhtaaksi kidutukseksi". He ovat Courtneyn mukaan viettäneet jo useita unettomia öitä ja kokeilleet kaikkia sydänvikaiselle lapselle sopivia keinoja helpottaakseen oireita.

– Olen pitänyt vauvaani, kun hän huutaa, yskii ja oksentaa limaa koko yön, ja kaikki, mitä pystyn ajattelemaan, on tuo pieni tyttö ja ihmettelen, miksi hänen vanhempansa päättivät viedä hänet ulos, kun hän oli selkeästi sairas. Kadun Juden terveyden uhraamista muutaman tunnin hauskuuden takia, mutta eikö hän ansaitse pitää hauskaa?

– Koska he tekivät päätöksen viedä hänet [ulos] eivätkä istuneet ja odottaneet vielä muutamaa päivää, mielestäni poikani kärsii enemmän kuin hänen pitäisi.

"Odota vain, että flunssa on ohi. Minä anelen"

Courney kirjoittaa, että hän ymmärtää, että joskus töissä olevien vanhempien on vain pakko viedä lapset hoitoon, ruokakauppaan ja lääkäriin, mutta hän ihmettelee, miksi vanhemmat vievät lapsensa ei-pakollisiin aktiviteetteihin, kuten museoihin, terapiaan, ravintoloihin ja uimahalleihin.

– Pöpöjä ei voi välttää ja lapset tulevat sairaaksi. Sairaudet ovat normaaleja, ymmärrän sen. Ja tavallisesti flunssat eivät ole iso juttu. Mutta flunssa ei ole "vain flunssa" lääketieteellisesti haastavalle lapselle.

– Odota, odota vain, että flunssa on ohi. Minä anelen. En syytä ketään, mutta yritän levittää tietoisuutta poikani ja kaikkien poikani ystävien puolesta, jotka taistelevat elämästä yhtä kovaa kuin hän. Odota muutama päivä lisää. Museo ei ole menossa minnekään.

Lähteet: Facebook, Yahoo Lifestyle

Lue myös:

    Uusimmat