Onko kumppanisi kypsä vai keskenkasvuinen? Katso, kummat merkit pätevät sinun suhteeseesi

Rakkaus ei ole pelkkä tunne, vaan päätös, jota täytyy harkita! 

Brightside-sivusto listasi merkit, jotka kertovat vakavasta, kypsästä ihmissuhteesta. Sivusto uskoo, että vanhempana solmitut avioliitot ovat onnellisempia: kun ihminen on jo ehtinyt kasvaa hieman, tuntee itsensä ja osaa ottaa muut huomioon, liitostakin tulee parempi. Tunnistatko itsesi tai kumppanisi kuvatuista toimintamalleista?

Keskenkasvuinen liitto: Minun ei tarvitse koskaan muuttua, muuttukoon hän.

Kypsä liitto: Minä yritän, hänen vuokseen.

Luuletko, ettei sinun tarvitse opetella siivoamaan jälkiäsi, koska lapsuudenkodissasikaan ei tarvinnut toimia näin? Mieti uudelleen!

Kypsä ihminen myöntää vajavaisuutensa ja tekee töitä suhteensa eteen sen sijaan, että roikkuisi itsepäisesti kiinni tavoissa ja asioissa, joita hänen kumppaninsa vihaa.

Keskenkasvuinen liitto: Ai, olet sairaana? No, soittele, kun voit paremmin!

Kypsä liitto: Ai, olet sairaana? Mitä toisin kaupasta?

Jos kumppani on aina tottunut saamaan sen, mitä haluaa, hänelle voi olla täysin vieras ajatus antaa itse saamatta mitään vastineeksi. Kypsä kumppani sen sijaan haluaa hoitaa sinua, ja sietää myös huonoja päiviäsi.

Keskenkasvuinen liitto: Mitä olen nähnyt tuossa idiootissa?

Kypsä liitto: Miksi sanoin niin rumasti hänelle?

Jos kumppanisi jokaisen riitanne jälkeen uhkailee lähdöllä ja hehkuttaa, miten hänen ex-rakkaansa ei ainakaan ollut "tuollainen", kannattaa vakavasti miettiä, miten pitkäikäisestä suhteesta on kyse.

Jo avioliittovaloissa ihmiset lupaavat rakastaa toisiaan myötä- ja vastoinkäymisissä. Rakkaus ei ole pelkkä tunne, vaan päätös, jota täytyy harkita; se syntyy vilpittömästä halusta olla yhdessä, sekä halusta keskittää huomiota ja energiaa aina samaan ihmiseen, vaikka teillä menisi huonosti.

Keskenkasvuinen liitto: Plää plää, minua eivät sinun huolesi paljoa kiinnosta!

Kypsä liitto: Kerro, mitä mielessäsi on!

Jos pidät aina loukkaantumisen tunteet sisälläsi, suhteenne kärsii. Lopulta murrut, ja aluksi pienestä asiasta tulee suuri ongelma, joka voi tuhota koko suhteen. Kypsässä suhteessa asioista puhutaan suoraan, ja kumppanisi on myös valmis kuuntelemaan sinua. Suhde vaatii työtä, ymmärrystä ja huomiokyvyn jakamista kumppanin huolille.

Keskenkasvuinen liitto: Häät maksavat paljon ja ovat ihan turhia. Miksi vouhkaat jostain paperista, vaikka rakastan sinua ilmankin?

Kypsä liitto: Häistämme tulee varmasti ihanat!

Kyky ottaa vastuuta erottaa aikuisen lapsesta. Jos kumppani on sitä mieltä, ettei häillä "ole mitään väliä", vaikka ne ovat sinulle hyvin tärkeät, hän ei kenties halua elämältä samoja asioita, tai ole valmis avioon.

Keskenkasvuinen liitto: Miksei sinulla koskaan ole aikaa minulle?

Kypsä liitto: No, ensi kerralla sitten!

Kypsä ihminen kykenee kunnioittamaan myös muiden suunnitelmia ja kiinnostuksenkohteita. Hän antaa kumppanilleen vapautta ja on valmis tekemään kompromissin; samaan tapaan kumppani on valmis tulemaan vastaan ja varaamaan aikaa suhteelle!

Keskenkasvuinen liitto: Älä ole hysteerinen

Kypsä liitto: Anteeksi, että sain sinut itkemään

Pettymys ja kivun tunteminen kuuluvat ihmiselämään. Rakastuminen ei suojaa ihmistä mielipahalta, mutta kypsä ihminen ei tauotta syyttele toista tai valita tämän toiminnasta.

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja