Ongelmat kaasupolkimen kanssa loivat suuria haasteita Charles Leclercille – "Olin todella peloissani"

Ferrarin Charles Leclerc ajoi Itävallan GP:n voittoon loppukierrosten suurista vaikeuksistaan huolimatta.

Leclerc piti vahvaa vauhtia läpi kilpailun ja näytti jo purjehtivan helppoon voittoon. Tallitoveri Carlos Sainzin keskeytys muutti kuitenkin kisan luonteen täysin, kun sekä Leclerc että vaikeuksissa ollut Max Verstappen hakivat tuoreet renkaat autoihinsa.

Pian tästä Leclerc alkoi valittaa tiimiradiossa kaasupolkimeen liittyviä ongelmia. Haasteet kasvoivat kisan loppua kohden, mutta Leclerc onnistui tuomaan autonsa maaliin ensimmäisenä.

– Tämä oli todella hyvä kilpailu. Vauhti oli hyvää ja alussa oli hyviä taisteluita Maxin kanssa. Loppu oli äärimmäisen hankala, kun minulla oli ongelmia kaasupolkimen kanssa. Hitaat mutkat olivat haastavia. Selvisimme loppuun asti. Olen todella iloinen, Leclerc hehkuttaa David Coulthardin kisan jälkeisessä haastattelussa.

Tallitoveri Sainzin keskeytykseen johtanut moottorin hajoaminen loi epävarmuutta myös Leclercille. Lopulta Leclercille tuli ongelmia, jotka eivät kuitenkaan johtuneet moottorista.

– Se kävi mielessäni. Tiesin, ettei kyse ollut moottorista, koska kaasupoljin tuntui oudolta. Aluksi vain painaessa, mutta lopussa se ei enää palautunut nollaan. Onneksi se kesti kisan loppuun asti, Leclerc hehkuttaa.

Ongelmat kaasupolkimen kanssa pelästyttivät Leclercin pahanpäiväisesti.

– Olin peloissani. Olin todella peloissani, Leclerc viestitti tiimiradiossa tallilleen heti kilpailun päätteeksi.

Voitto oli Leclercille kauden toinen. Ferrari-tähti onnistui haalimaan tärkeitä pisteitä mestaruustaistoa ajatellen.

– Tarvitsin tätä todella. Viimeiset viisi kisaa ovat olleet äärimmäisen vaikeita niin minulle kuin tallillekin. Pystyin vihdoin näyttämään, että meillä on vauhtia, Leclerc toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat