Charles Leclercin F1-voittokisa sai dramaattisen käänteen – Ferrari-pomolta kuvaava paljastus kaaoshetkistä

Tulosruutu: Charles Leclerc voitti Itävallan GP:n, Valtteri Bottas jäi juuri ja juuri pisteiden ulkopuolelle

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ei voinut katsoa Itävallan GP:n dramaattisia loppuhetkiä. Ferrarin todennäköiseltä näyttänyt kaksoisvoitto uhkasi valua kokonaan viemäristä alas. Carlos Sainzin keskeytyksen jälkeen Charles Leclerc ilmoitti kiperästä ongelmasta.

Leclerc oli ohittanut Red Bullin Max Verstappenin, joka kävi sen jälkeen omaa taisteluaan Ferrarin toista kuskia Carlos Sainzia vastaan.

Samaan aikaan kun Sainz lähti ohittamaan Verstappenia, hänen moottorinsa räjähti palasiksi.

Eikä siinä vielä kaikki.

Hetki tästä ja kisaa johtanut Leclerc ilmoitti kaasupoljinongelmasta.

– Täytyy myöntää, että olin todella hermostunut siinä vaiheessa. Ja pettynyt, Carlosin kohtalon takia. Olin niin hermostunut etten voinut enää katsoa kisan viimeisiä kolmea kierrosta, Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto jakoi kuvaavan paljastuksen kilpailun lopun dramatiikasta.

Leclercin kaasupoljin ei toiminut lainkaan toivotulla tavalla, minkä myötä Verstappen sai häntä kiinni.

– Tilanne ei ollut pelkästään hieman stressaava vaan todella stressaava. Kaasupoljin toimi hyvin epätasaisesti ja se saattoi jäädä jumiin mutkan keskellä, Leclerc kuvaili.

– Erityisesti kolmosmutka oli todella vaikea. Loppujen lopuksi saimme kuitenkin auton maaliin, mikä on hieno juttu, kilpailun voittanut Leclerc iloitsi.

Binottolta kysyttiin ongelman todellisesta laadusta.

– Meidän täytyy tutkia asiaa. Niiden viestien mukaan, mitä olen saanut, kyseessä oli enemmän mekaaninen ongelma kuin mikään muu. Mutta en ole saanut vielä varmuutta asialle, Binotto totesi.

Leclerc kavensi nyt Red Bullin Max Verstappenin MM-johdon 38 pisteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat