Onko vappu hauska juhla vai yliarvostettu örvellyskarnevaali? Nyt tätäkin on tutkittu!

MTV Lifestyle tutki, onko vappu "in".

Onko vappuna hauskaa? Mistä vapussa on kyse: ihanasta kevään juhlasta, vai sittenkin krapulaan päättyvästä ördäysmaratonista?

MTV Lifestyle kysyi toimitukseltaan, onko vappu ihana juhla vai ei. Kumpaan leiriin sinä kuulut?

Synkkä "ei" vapulle

"Vappu on ahdistava juhla. Jotenkin oletusarvona on, että juodaan paljon viinaa jossain puistossa. Aina pitää olla keksimässä tekosyitä, miksei lähde juomaan. Kaikkialla on paljon ihmisiä. Ravintoloihinkaan ei pääse sisään, koska kaikki on jo varattu. Ja silloin aina tihkuttaa ja on kylmä!"
– Nainen, 26

"Ihan turha juhla. Kaikki ovat kännissä ja roskaavat joka paikan, ja miksi? Ei minkään takia."
– Nainen, 35

"Vihaan vappua, sanalla sanoen vihaan. Lapsena vapussa oli parasta ilmapallon hakeminen, mutta aikuisiällä vappu tuntuu olevan vain pelkkää ryypiskelyä ja teennäistä piknikiloa. Vappuna on kylmä, ihmiset törttöilevät, oksentelevat, roskaavat ja haastavat riitaa. Siitä on juhlantuntu kaukana: monille vappu on vain tekosyy vetää perseet olalle, aivan kuten pikkujoulut."
– Nainen, 28

"Vappu ei ole kiva juhla. Vihaan vappua, koska se on pakkojuhlintapäivä, jolloin on pakko pitää hauskaa ja juoda mahdollisimman paljon alkoholia. Vapun jälkeen kadut ja puistot ovat täynnä roskaa. Nimimerkki "vietän tänä vappuna joulua"."
– Nainen, 24

"Ihan yliarvostettua örvellyskarnevaali. Kiva syy brunssille, mutta esimerkiksi vappu Kaivarissa on oikeasti aika kamalaa: ahdistava tungos, kännisiä ihmisiä, roskaamista, palelua... Teininä kivaa, perheellisenä ei niinkään. Lapset mankuvat ylihintaisia foliopalloja, munkit houkuttelee luopumaan dieetistä ja on "pakko olla kivaa". Yleensä sääkin on varmasti surkea. Eivät suomalaiset oikein osaa mtiään karnevaalimeininkiä, se on päälle liimattua. Plussaa on se, että vappu on vapaapäivä. "
– Nainen, 28

"Itse en ole koskaan ihan hirveästi osannut arvostaa kalliin skumpan tissuttelua märällä nurmikolla pilkkihaalareissa istuen kolean tihkusateen säestämänä, joten vappu on mulle vain loistava alibi olla tekemättä töitä. Jos sen pystyy hyödyntämään hyvässä seurassa, niin mikäs sen parempaa. Jos taas puolestaan mitään ohjelmaa ei ole tiedossa, se on vain yksi niistä päivistä jolloin kauppojen aukioloajat hankaloittavat normaalia elämää ja sympatiapisteet puistotyöntekijöitä kohtaan nousevat kun miettii, minkä näyn he kohtaavat seuraavana aamuna."
– Mies, 39

Iloinen "kyllä" vapulle

"Vappu on hauska juhla, jolloin saa avata kevään kavereiden kanssa. Saa pitää hauskaa, käyttää (sen ainoan kerran vuodessa) yo-lakkia ja osallistua hauskoihin teekkariperinteisiin, vaikkei itse edes ole teekkari. Vapussa ärsyttää ainoastaan roskaaminen, mutta se nyt ärsyttää kaikissa muissakin ulkojuhlissa."
– Nainen, 29

"Iloinen, kesää enteilevä juhla. Kerrankin saadaan Suomeen vähän "karnevaalitunnelmaa", edes serpentiinien ja ilmapallojen muodossa. On myös kiva saada laittaa yo-lakki päähän!"
– Nainen, 27

"Vappu on ihana kevään juhla! Vappuun, niin kuin moneen muuhunkin juhlaan, kuuluvat niin ruoka kuin ystävätkin. Kokoonnumme ystävien kesken aina jonkun kotiin. Kukin tuo tullessaan hyvää ruokaa ja skumppaa. Juhlien pääasia on kiva yhdessäolo ystävien kesken, ei juominen. Keskustaan minua ei saisi millään."
– Nainen, 46.

"Vappu on kiva juhla. Vappuna mennään ulos piknikille, terdelle ja pussikaljoille, vaikka paleltaisi. Ihmiset pakottautuu nauttimaan ulkona olosta – tosin se on kivaa pakottautumista. Mun mielestä vappu on mahtava juhla, kun kaikki on ulkona ja hyvällä tuulella. Miinuksena puistojen roskaaminen ja ördääminen. Vapussa parasta on skumppa ja yhteishenki."
– Nainen, 24

"Vappu on ihana keväinen juhla, johon liittyy kesän odotus. Vappu on iloa ja hauskanpitoa vailla tarkkoja tai vakavia sääntöjä ja perinteitä, siksi se on rento ja mukava työviikon katkaiseva juhla. Vappua voi viettää miten vain haluaa, mutta eihän vappu tietenkään ilman munkkeja tule…"
– Nainen, 28

"Vappu: Ihan kiva. Itse en jaksa vappurymyä tai ole kiinnostunut menemään kaivariin tuhansien muiden kanssa. Mutta serpentiinit, pallot ja munkit, viuhkat, ilonkiljahdukset - yhden päivän karnevaalit lasten kanssa lämmittää sydäntä. Paljon nähtävää ja koettavaa, erilaista iloisuutta. Munkkia ja simaa, nakkeja ja perunasalaattia, ja aina vähän liian vähän päällä. Ilman lapsia viettäisin tämän vuoden pitkän viikonlopun mökillä."
– Nainen, 38

"Keväinen, lapsille ja aikuisille ja kaikille siltä väliltä sopiva. Vappuheilat! Munkit! Skumppa! Piknik! Eikö siinä ole jo perustelua kerrakseen."
– Nainen, 32

"Vappu osuu usein arkivapaaksi ja katkaisee siten mukavasti kevään työputken. Ajatus piknikistä kavereiden kanssa on myös joka vuosi yhtä houkuttava, vaikkei se toteutuisikaan surkean sään (tai olon) takia."
– Nainen, 24

"Vappu on kyllä tosi kiva juhla! Kun itse vielä opiskeli, niin vappu oli silloin aivan todella villi ja hauska juhla. Sää vaikuttaa tosi paljon asiaan tietenkin, mutta yleensä vapusta tulee jo kesä hyvin vahvasti mieleen. I like it!"
– Nainen, 26

"Ylimääräinen vapaapäivä!"
– Mies, 33

Lopullinen tulos

Vapun puolesta 10

Vappua vastaan 6

Valitamme, valittajat: vappu on sittenkin hauska juhla!

Mitä mieltä sinä olet? Ota kantaa ja kerro mielipiteesi.

Lue myös:

    Uusimmat