Omistaja menehtyi – koskettavassa kuvassa koira odottaa tyhjän sairaalasängyn vieressä: "Tämä on osoitus uskollisuudesta"

Koirakävelyt innostavat liikkumaan ja ehkäisevät ikäihmisten yksinäisyyttä 1:10
Maarit Haapasaari on yhdessä Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen kanssa järjestänyt Koira-avusteisia kävelytreffejä jo viiden vuoden ajan. Mikä saa vanhukset lähtemään mukaan? Anne, 74, ja Airi, 64, kertovat.

Eläinten turvakoti jakoi koskettavan kuvan koirasta, joka jäi uskollisena istumaan sairalaasängyn viereen omistajansa menehtymisen jälkeen. Koiran tarina sai kuitenkin onnellisen lopun. 

Tunnetko Hachikō – tarina uskollisuudesta -elokuvan, joka saa karskeimmankin miehen kyyneliin?

Elokuva kertoo Hachikō-nimisestä koirasta, joka oli äärimmäisen lojaali omistajaansa kohtaan. Akita-rotuisella koiralla oli päivittäin tapana odottaa rautatieasemalla omistajaansa saapuvaksi töistä kotiin.

Omistaja kuoli yllättäen, mutta siitäkin huolimatta Hachikō istahti jok’ikinen päivä rautatieaseman edustalle odottamaan omistajaansa – aina sen kuolemaan asti.

Nyt muun muassa uutissivusto Metro on jakanut samankaltaisen tarinan, jonka pääosaa näyttelee yhdysvaltalainen Moose. Vankkarakenteinen koira on luonteeltaan lempeä ja aivan kuten Hachikō, myös Moose oli uskollinen omistajalleen tämän viimeiseen hengenvetoon saakka.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Moosen omistaja oli sairaalavuoteen oma, ja koira istui tunnollisesti omistajansa vierellä pidellen hänelle seuraa.

Kun omistaja menehtyi sairautensa uuvuttamana, Moose istui edelleen tyhjän sairaalasängyn äärellä odottaen omistajaansa. Vaikka koirat aistivatkin mitä ihmeellisempiä asioita, Moose ei ymmärtänyt, ettei hänen omistajansa palaa enää koskaan.

Tarina kosketti tuhansia ihmisiä – uusi koti löytyi noipeasti

Koska Moosella ei ollut muita kuin omistajansa, sille täytyi etsiä uusi koti. NorthStar -niminen eläinten turvakoti otti asian hoitaakseen.

Sen henkilökunta katsoi surullisena, kun Moose istui uskollisena tyhjän sairaalasängyn vieressä katsellen haikeana ulos ikkunasta.

– Se otti omistajansa menetyksen todella raskaasti, turvakodista kerrottiin.

Turvakoti jakoi sydäntä riipaisevan kuvan Facebook-sivullaan tiedustellen, voisiko joku tarjota suuren menetyksen kokeneelle sekarotuiselle koiralle uuden, rakastavan kodin.

– Moose on suloinen ja iloinen luonteeltaan. Se vain tarvitsee ihmistä toipuakseen sydänsuruistaan, ilmoituksessa kirjoitettiin.

Moosen tarina kosketti tuhansia ihmisiä. Kuvaa jaettiin tuhansia kertoja ja se keräsi yli tuhat tunteikasta kommenttia. 

– Niin surullista, mutta tämä on osoitus uskollisuudesta, eräs totesi sydämen kera.

– En pysty lopettamaan itkemistä.

– Ei ole olemassa mitään niin syvää uskollisuutta kuin lemmikillä on omistajaansa kohtaan.

– Niin katkeransuloinen tarina. Tämä sekä särkee että sulattaa sydämeni. Eläimen rakkaus on niin ehdotonta ja aitoa.  

Moosen tarina sai onnellisen lopun hyvinkin pian, sillä vain neljä päivää kuvan julkaisemisen jälkeen turvakodista ilmoitettiin, että 3-vuotias Moose on löytänyt perheen, jossa siitä pidetään hyvä huoli.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat