10 koiraa, jotka ovat saavuttaneet enemmän kuin moni ihminen

Urheita, uskollisia, loputtoman rakastettavia. Tätä kaikkea ovat ystävämme koirat. Storypick-sivusto listasi koirat, jotka saavuttivat elämässään paljon – enemmän, kuin moni meistä!

1. Kersantti Stubby

Stubby sai kersantin arvonimen USA:n armeijassa. Se palveli ensimmäisen maailmansodan aikana ja varoitti sotilaita vihollisen hyökkäyksestä – joka kerta ajallaan.

2. Balto

Siperianhusky-rotuiset koirat kuljettivat lääkettä Nomen kaupunkia uhkaavaan kurkkumätäepidemiaan Alaskan vaikeakulkuisella seudulla vuonna 1925. Matkaa oli yli tuhat kilometriä.

Koiravaljakossa mukana olleesta Baltosta on tehty myös piirretty elokuva, jossa dramaattinen tarina kerrotaan.

3. Man Ray

Man Ray on kenties ainoa "vuoden mieheksi" valittu koira!

Taiteilija William Wegman kuvasi koiraansa 1970–1980-luvuilla, ja siitä tulikin koiramaailman julkkis. The Village Voice -lehti antoi koiralle vuoden miehen arvonimen vuonna 1982.

4. Saucisse

Mäyräkoira Saucisse oli ehdolla Marseillesin pormestariksi. Sen kunniaksi on nimetty oma aukio.

5. Jofi

Moni tuntee modernin psykoanalyysin isän, Sigmund Freudin, mutta harva on kuullut Jofista, hänen koirastaan. Freud havaitsi, että potilaat keskustelivat vapaammin, kun Jofi oli läsnä. 

6. Ginny

Amerikkalainen koira Ginny on pelastanut tuhansia kissoja elämänsä aikana. Ginnystä on kirjoitettu myös kirja Koira, joka pelastaa kissoja.

7. Laika

Laika oli ensimmäinen koira avaruudessa. Neuvostoliitto lennätti sen kiertoradalle marraskuussa 1957. Se oli myös ensimmäinen eläin Maan kiertoradalla – ja, ankeaa kyllä, myös ensimmäinen sinne kuollut eläin.

8. Hachikō

1920–1930-luvuilla eläneen Hachikōn uskollisuus liikuttaa edelleen monia. Japanissa elänyt Hachiko tapasi omistajansa joka päivä Shibuyan asemalla. Kun omistaja kuoli, Hachikō jatkoi perinnettä: se palasi asemalle joka päivä yhdeksän vuoden ajan odottaen omistajaa, joka ei koskaan palannut.

Hachikōn tarinasta tehtiin vuonna 2009 elokuva Hachiko – Tarina uskollisuudesta. Sen tarinaan on viitattu myös animaatiosarjassa Futurama.

9. Barry

1800-luvulla elänyt bernhardinkoira Barry työskenteli pelastuskoirana Sveitsissä Great St Bernard Hospice -majatalossa. Se pelasti kymmenittäin ihmistä varmalta paleltumiskuolemalta, ja myös kuoli sankarina pelastustoimissa.

Barryn ruumis on esillä museossa Sveitsin Bernissä. Barryn kunniaksi myös kaikki muut Great St Bernard Hospicen pitämät koirat on nimetty Barryiksi.

10. Zanjeer 

Labradorinnoutaja Zanjeer etsi ja paljasti räjähteitä vuonna 1993 Mumbaissa. Bombayn pommi-iskuna tunnetussa hyökkäyksissä räjähti 13 pommia. 

Kuvassa Zanjeeria kunnioitetaan sen kuoleman jälkeen kukkien ja punavärin avulla. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat