Mainos

Omistaja: Arctic Sea luultavasti kaapattu

Kadonneeksi väitetyn Arctic Sean omistaja uskoo rahtilaivan joutuneen vallatuksi.

- Minun näkemykseni mukaan on todennäköisintä, että alus on kaapattu, sanoo suomalaisyritys Solchart Managementin toimitusjohtaja Viktor Metvejev.

MTV:n uutiset kertoi eilen, että Maltalle liputetun laivan omistavan yhtiön Solchart Managementin omistajat ovat kolme Suomessa asuvaa venäläistaustaista miestä.

Yhtiön toimitusjohtaja on Viktor Metvejev, ja hallituksen jäseninä ovat myös Aleksei Starodubov ja Vladimir Voronov. Kaikilla on suomalainen sosiaaliturvatunnus, mikä osoittaa että he asuvat vakinaisesti Suomessa.

Arctic Sea katosi Atlantilla matkallaan Suomesta Algerian Bejaian satamaan, jonne sen olisi pitänyt saapua tämän kuun 4. päivä. Aluksen lastina on muun muassa 1,3 miljoonan euron arvosta sahatavaraa.

Arctic Sea nähtiin viimeksi Englannin lounaispuolella heinäkuun 30. päivänä. Joidenkin tietojen mukaan alus olisi havaittu myös Portugalin vesillä tämän jälkeen.

Arctic Sean väitetään joutuneen kaapatuksi jo 24. heinäkuuta Ruotsin rannikolla. Miehistön mukaan alukseen tunkeutui 8-12 aseistautunutta miestä, jotka sanoivat olevansa poliiseja. Kaappaajat poistuivat kuitenkin laivasta tyhjin käsin useiden tuntien jälkeen.

Katso Aino Huilajan juttu (Seitsemän uutiset 13.8.2009)

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.