Mainos

Omaiset järkyttyivät - vankilapalon uhreja säilytetty ulkoilmassa

Olosuhteet, joissa Hondurasin vankilapalossa kuolleiden ruumiita säilytetään ovat saaneet omaiset järkytyksen valtaan maan pääkaupungissa Tegucigalpassa.

Viime viikolla Comayaguan vankilan palossa menehtyneet yli 350 vainajaa on kuljetettu pääkaupunkiin. Kaikki ruumiit eivät ole kuitenkaan mahtuneet sen ruumishuoneisiin, vaan osaa on säilytetty useiden päivien ajan sotilaiden vartioimalla aidatulla alueella.

Alueelle väkisin tunkeutuneita omaisia kohtasi järkyttävä näky. Osaa ruumiista oli jäähdytetyissä konteissa, mutta osa muovisäkeistä ja ruumispusseista oli jätetty ulos. Tähän aikaan vuodesta päivälämpötila Hondurasissa on yli +25 astetta.

- Katsokaa kuinka heidät on jätetty - kuin koirat, eräs omaisista itki hysteerisesti paikallisen Maya-televisiokanavan toimittajalle.

- Veljeni mätänee tuolla. Miten he aikovat antaa ruumiit haudattaviksi? kysyi toinen.

Poliisi käytti kyynelkaasua pitääkseen vihaiset omaiset loitolla.

Viranomaisten mukaan vainajia oltiin juuri siirtämässä oikeuslääketieteen laitokselle, minkä vuoksi osa oli maassa omaisten rynniessä paikalle.

Kuusi päivää sitten tapahtuneessa vankilapalossa menehtyi 359 vankia. Tähän mennessä heistä on tunnistettu 32. Tunnistetuista puolet on luovutettu omaisille hautajaisia varten.

(MTV3 - AP - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.