Olympiavoittajien kirjassa karmea moka – maailmanmestarihiihtäjä leimattiin dopingkäyttäjäksi

Norjan ampumahiihtotähdet Tarjei ja Johannes Tignes Bö leimaavat tuoreessa kirjassaan maastohiihtäjä Sergei Ustjugovin dopingkäyttäjäksi, vaikka kielletyistä aineista kärähtänyt urheilija onkin ampumahiihtäjä Jevgeni Ustjugov.

Bön veljekset ovat voittaneet 21 MM- ja kaksi olympiakultaa uransa aikana. Nyt he ovat julkaisseet yhteiskirjan. Kirjasta löydetty virhe on kerännyt suurta huomiota. Sotshin vuoden 2014 olympialaisista kertovassa kappaleessa puhutaan venäläisurheilijoiden massakäryistä, joista 25 urheilijaa sai kilpailukieltoa.

Yksi urheilijoista on Tarjei Bön mukaan Ustjugov, mikä pitää paikkaansa. Ainoa ongelma on se, että dopingista kärynneen ampumahiihtäjä Ustjugovin etunimi on Jevgeni. Painetussa kirjassa lukee etunimenä Sergei.

Maastohiihtäjä Sergei Ustjugov voitti Lahden MM-kisoissa kaksi kultaa ja kolme hopeaa. Hän ei ole koskaan saanut kilpailukieltoa dopingin vuoksi. Hiihtäjä Ustjugovin valmentaja Markus Cramer ei katsonut hyvällä kirjan virhettä.

– Se on häpeällistä. Jonkunhan täytyy lukea ja tarkastaan, että kaikki on oikein ennen kuin kirja menee painoon. Heidän pitäisi pystyä erottamaan toisistaan Jevgeni ja Sergei Ustjugov, jotka ovat täysin eri ihmisiä. Varsinkin Norjassa, jossa hiihto kiinnostaa paljon. Tämä on jotain poikkeuksellista, Cramer kertoi NRK:lle.

Cramer sanoo, että tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun venäläisurheilijat sekoitetaan keskenään.

– Se ei ole iso ongelma, mutta kun sitä tapahtuu uudelleen ja uudelleen, niin siitä tulee vaarallista. Kun kyse on dopingista, niin ei ole koskaan hyvä joutua vedetyksi siihen paskaan, Cramer totesi.

Kirjan julkaissut Kagge-kustantamo on pyytänyt anteeksi Sergei Ustjugovilta ja korjannut virheen e-kirjaversiostaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja