Olympiasensaatio Sara Kuivisto on uhrannut jo vuosia kaiken rakastamalleen lajille – "Muun on saanut käytännössä unohtaa"

14:01
Sara Kuivisto oli Tulosruudun Viikon vieraana. Katso koko haastattelu tästä.

Olympialaisissa Suomen ennätyksiä liukuhihnalta takonut juoksija Sara Kuivisto on noussut huipulle kovan työnteon ja uhrausten ansiosta.

Tokion olympiamatka sujui Kuivistolta upeasti. 30-vuotias juoksija takoi olympialaisissa peräti neljä Suomen ennätystä ja alitti 800 metrillä ensimmäisenä suomalaisnaisena kahden minuutin rajapyykin.

Kuiviston nousu Euroopan kestävyysjuoksun huipulle on vaatinut uhrauksia. Suomalaistähti on viimeiset vuodet elänyt täysillä unelmiensa eteen.

– Se on vaatinut melkoista omistautumista lajille. Viimeiset kymmenen vuotta on ollut aika puhtaasti vain juoksemista. Kaiken muun on saanut käytännössä unohtaa. Ei ehdi eikä jaksa kauheasti panostaa muuhun, Kuivisto toteaa Tulosruudun Viikon Vieras -osiossa.

Kuiviston täyspainoinen keskittyminen lajiin on kiinnittänyt myös muiden huomion.

– Eräs henkilö kerran sanoi, että julkisuuden kuvani on vähän sellainen, että näkee, ettei sinua kiinnosta mikään muu ja sitä pitäisi muuttaa. Mietin sen jälkeen, että miksi sitä pitäisi muuttaa. Minua kiinnostaa 150prosenttisesti juoksu ja kaikki muu on vähän sellaista, Kuivisto toteaa.

Omien sanojensa mukaan Kuiviston luonne soveltuu täydellisesti kestävyysjuoksuun. Joukkuelajit putosivat pelistä jo hyvissä ajoin.

– Kyllä sitä on joskus käyty salibandya kokeilemassa, mutta sieltä on passitettu nopeasti kotiin, että eihän siitä mitään tulee. Viihdyn hyvin yksinäni ja tykkään kovasta työnteosta. Sen omat yrittäjävanhemmat ovat jo pienenä opettaneet.

Nousu huipulle on ollut nimenomaan kovan työn tulos. Monien vuosien työ Ari Suhosen kanssa on tuottanut hedelmää ja yhteistyö on sujunut mutkattomasti.

– Yksi hyvistä ominaisuuksistani on se, että kroppa kestää tosi hyvin kovaa harjoittelua. Sekään lahja ei ole minulle vain tupsahtanut, vaan kyllä sekin on kovan harjoittelun tulos.

Kuiviston vahvuudet nousivat esiin myös Tokiossa. Mitä kovempi paikka, sitä enemmän Kuivisto saa koneestaan irti.

– Olen hyvä kilpailemaan ja se on ehdottomasti minun yksi vahvuuteni. Nautin hirveästi tuollaisesta tilanteesta, että minulla on painetta niskassa ja pitää juosta hyvin. Vaadin vähän sellaista. On vähän vaikeaa saada itsestä irti jossain pienessä kyläkisassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja