Sara Kuivisto kohtaa kotimaan kilparadoilla erityisiä haasteita – "Sitä on ruvettu ymmärtämään"

14:01
Sara Kuivisto oli Tulosruudun Viikon vieraana.

Sara Kuivisto on tällä hetkellä yksi Suomen kärkiyleisurheilijoista. Valitettavasti kotimaan kamaralla on vaikea saada tarpeeksi tasokkaita kilpailuja.

Huimat esitykset olympialaisessa ovat tuoneet Kuivistolle uusia mahdollisuuksia kansainvälisellä tasolla. Ensi viikon torstaina 26. elokuuta Kuivisto juoksee 1 500 metrillä Lausannen Timanttiliigassa.

Kuivisto toivoo, että hänen vahvat suorituksensa avaavat ovia myös muiden suomalaisjuoksijoiden kehitykselle. Kovatasoiset kilpailut kehittäisivät jokaista urheilijaa eteenpäin.

– Toivon, että juoksuni tekisivät sen, että myös kotimaan kilpailutaso nousisi. Ruotsi ja Sveitsi ovat hyviä esimerkkejä siitä, että sieltä on tullut pari kovaa juoksijaa, jotka ovat nostaneet koko kilpailun tasoa, jolloin takaa tulevat ovat päässeet koko ajan koviin kisoihin ja kehittyneet sitä kautta.

Kuivisto on omalta osaltaan antanut kritiikkiä myös suomalaisille kilpailunjärjestäjille siitä, ettei Kuivistoa olla huomioitu tarpeeksi esimerkiksi vauhdittajien osalta. Hiljalleen kilpailunjärjestäjätkin ovat kuitenkin ymmärtäneet yskän.

– Täytyy sanoa, että tänä vuonna sitä on ruvettu ymmärtämään, mikä se vaatimustaso kisoille ja vauhdittajille on. Olen iloinen, että siihen on vihdoin alettu panostamaan, Kuivisto myöntää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja