Olympiamitali ulottuvilla: Enni Rukajärvi raotti suunnitelmaansa slopestyle-finaaliin

MTV Urheilu Pekingissä - näin olympialaisten koronakupla on pitänyt 6:11
MTV paikan päällä Pekingin olympialaisissa: Näin kisojenkoronakupla on pitänyt.

Enni Rukajärvi sai kunnian avata Pekingin olympialaisten lumilautalajit naisten slopestylen karsinnassa lauantaina. Suomalaistähti karisti laskujärjestyksen tuoman jännityksen loistosuorituksilla ja eteni finaaliin.

Ensimmäisenä laskenut Rukajärvi varmisteli vielä avaussuorituksessaan, mutta latasi toisella huippupisteet 78,83, mikä toi karsinnan kolmannen sijan. 

– On se hankala paikka olla ensimmäisenä, kaikki tietävät sen. Silloin ei ole vielä tuomarilinja ihan selvillä. Nyt yritin vain miettiä sitä, että kuinka siistiä on päästä droppaamaan ensimmäisenä näissä kisoissa, Rukajärvi tunnelmoi. 

– Hyvät fiilikset laskuista. Ensimmäisen laskun pisteet (66,75) jäivät vähän alhaisiksi. Onneksi sain toisella paremman runin päälle. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Rukajärvi pelasi suunnitelman mukaisesti vähän varman päällä avauksessa ja vaikeutti laskua toisella kerralla. Zhangjiakoussa paljon puhuttaneet tuuliolosuhteet olivat nyt paremmat kuin esimerkiksi perjantaina.  

– Nytkin piti olla hereillä, sillä välillä tuuli oli myötäinen ja välillä vastainen.

Finaali lasketaan Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna. Rukajärvellä on jo ennestään olympiahopeaa Sotshista ja -pronssia Pyeongchangista. Nyt on mahdollisuus täydentää kolmen suora.  

– Lähden vetämään kyllä ihan täysiä. Varsinkin noiden parin viimeisen hypyn temppuja upgreidataan (vaikeutetaan). Katsotaan, mitä keksin reileissä.

Mikä riittää mitaliin?

– Ihan kaikki pitää laittaa peliin. Tietenkin se riippuu myös olosuhteista. Veikkaisin, että tulee olemaan kova taso, Rukajärvi summaa.

Karsinnan voittotulos oli uusiseelantilaisen Zoi Sadowski Synnottin 86,75 pistettä.  

Olympiadebytantti Niemelä nautti

Karsinnan toinen suomalaislaskija Carola Niemelä keräsi pisteet 38,43 ja oli 21:s. Finaaliin eteni 12 parasta.  

– Hyvä fiilis. Ensimmäinen lasku kyllä jännitti, ja meni kyllä kaatumiset vähän jännityksen piikkiin. Oli aika hektistä menoa ja liikaa vauhtia, mutta kyllä minä olen ihan tyytyväinen tuohon toiseen (laskuun).

– Kyllä minä voin hymyillä, että saan täällä laskea ja olla. Kaikki ne mahtavat viestit, jotka olen saanut, tuovat iloa elämääni, rataa huikeaksi luonnehtinut Niemelä totesi. 

Ensimmäistä kertaa olympialaisissa laskenut Niemelä harmitteli tuulta, joka "ei ole hänen paras ystävänsä". 

– Se kyllä vaikuttaa mieleen ja omaan tekemiseen.

Rukajärvi kilpailee vielä huomenna slopestylen finaalissa, minkä jälkeen suomalaiskaksikko siirtyy pikku hiljaa noin 200 kilometrin matkan Pekingiin big air -kilpailua varten. 

Niemelä on testannut tulevaa big air -näyttämöä kaksi vuotta sitten. 

– Se oli minun mielestäni tosi hyvä hyppyri. Odotan mahtavia kisoja, Niemelä summaa. 

Naisten lumilautailun slopestyle-loppukilpailu käynnistyy Suomen aikaa kello 3.30 sunnuntaina. Kaikki 12 finalistia laskevat kolmesti, ja paras tulos jää voimaan. Koko olympiaohjelman ja suomalaisurheilijat näet tästä linkistä.  

Lue myös:

    Uusimmat