1-11! Naisleijonat sai Kanadalta karmivan kylvetyksen

Naisleijonat koki tylyn 1-11-murskatappion Kanadalle Pekingin olympialaisten lohkovaiheen toisessa ottelussa.

Ottelu alkoi Suomen kannalta painajaismaisesti, kun Sarah Filler laukoi kiekon tarkalla rannekudilla Meeri Räisäsen vartioimaan maaliin minuutin pelin jälkeen.

Avauserässä Naisleijonat kuitenkin onnistui pyristelemään vielä Kanadan mukana ja erätauolle mentiin Kanadan 2-1-johtolukemissa. Suomen maalista vastasi Minnamari Tuominen.

Kanada lisäsi kaasua toisessa erässä ja ratkaisi ottelun tylyn tehokkaasti itselleen takomalla peräti viisi maalia Suomen verkkoon. Suomi vaihtoi päätöserään maalivahtia, kun Räisäsen paikan tolppien välissä otti Anni Keisala.

Keisala joutui taipumaan päätöserässä neljästi, joten loppulukemat Kanadan hyväksi lopulta tylyäkin tylymmät 11-1. Brianne Jenner ja Sarah Nurse hurjastelivat hattutemput Suomen verkkoon.

Suomen olympiaturnaus on käynnistynyt nihkeästi, sillä avausottelussa USA oli Naisleijonia parempi 5-2-lukemin. Turnaus jatkuu Suomen osalta maanantaina, kun vastaan asettuu Sveitsi.