Enni Rukajärvi taituroi tyylikkäästi finaaliin – suomalainen olympiadebytantti karsiutui

Lumilautailija Enni Rukajärvi selvitti tyylikkäästi tiensä slopestylen olympiafinaaliin. Carola Niemelän kohtalona oli karsiutuminen.

Rukajärvi sijoittui karsinnassa kolmanneksi pisteillään 78,83. Rukajärvi oli ensimmäisen laskukierroksen jälkeen viidentenä (66,75), mutta suomalaistähti paransi pistesaldoaan komeasti toisella kierroksella.

Ensimmäistä kertaa olympialaisissa esiintynyt Niemelä kaatui ensimmäisellä laskullaan, eikä toinenkaan lasku sujunut aivan puhtaasti, sillä tuomaristo rokotti suomalaista rajusti epäonnistuneesta viimeisestä hypystä.

Niemelä jäi karsinnassa lopulta sijalle 21 pisteillä 38,43. Finaaliin eteni karsinnan 12 parasta. Slopestylen olympiafinaali kisataan sunnuntaina.