Mainos

Olympiamatkat on myyty loppuun

Suomen virallinen olympiakisojen lipunmyyjä on jo myynyt kisaliput ja matkapaketit loppuun.

Olympiamatkat Ateenaan ovat käyneet hyvin kaupaksi. Suomen virallinen olympialippujen ja -matkojen myyjä Suomen matkatoimisto on myynyt Ateenaan noin 8 000 kisalippua. Se on puolet enemmän kuin neljä vuotta sitten Sydneyyn.

Eräs syy menekkiin lienee kisakaupungin läheisyys. Noin kuukautta ennen olympialaisten avajaisia matkatoimistolla ei ole enää tarjolla vapaita matkoja. Olympialaiset alkavat 13. elokuuta.

Ateena on kiirehtinyt olympiakuntoon. Kiire alkaa olla kisaturistillakin, jos mielii osallistua urheilujuhlaan.

- Meillä on ollut noin 8 000 lippua myynnissä ja ne on tällä hetkellä myyty. Ja tällaisia matkapaketteja on noin puolen tuhatta myyty. Se on ollut meidän kiintiö, tuotantopäällikkö Juha Kärkkäinen Suomen Matkatoimistolta kertoo.

Lippuja kisatapahtumiin saa kuitenkin vielä tilaamalla ne Ateenan olympialaisten virallisilta internetsivuilta. Sivuilta näkee myös sen, mihin lajeihin lippuja vielä on.

- Sanoisin että suurimmat finaalipäivät, uinnin finaalit, yu:n finaalit on loppuunmyyty, mutta alkukarsintoihin varmasti lajista riippumatta lippuja vielä saa, Kärkkäinen uskoo.

Kisaliput maksavat paristakympistä pariin sataan euroon, avajaisliput jopa tuhat euroa. Matkapakettien hinnat liikkuvat useissa tuhansissa.

- Neljän päivän viiden päivän paketti maksaa noin 2 500 euroa sisältäen lennot ja majoituksen. Ja siihen sitten täytyy kisaliput erikseen tilata. Riippuen lajista keskimäärin noin tuhannen euron lippupaketeista on kyse kyseiselle ajalle, Kärkkäinen kertoo.

Edullista olympiamatkaa internetistäkään ei enää löydy. Halvimmat lennot ovat täynnä ja paikalliset hostellitkin perivät luksushotellien hintoja.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.