Oluesta paljastui yllättävä terveyshyöty – saat sen juomalla 30 pulloa

Japanilaistutkijat ovat löytäneet maailman suosituimmasta alkoholijuomasta, oluesta, yllättävän terveyshyödyn.

Sapporon lääketieteellisen yliopiston tutkimuksen mukaan oluesta voi olla apua flunssantorjunnassa. Yliopiston tutkijat havaitsivat humalan sisältämän kemiallisen yhdisteem olevan tehokas lääke RS-flunssavirusta vastaan. Tämän lisäksi yhdisteestä paljastui tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia. RS-virus on flunssavirus, joka voi aiheuttaa pienille lapsille keuhkoputkentulehdusta. Yleiseen virukseen ei ole olemassa ehkäisevää rokotusta.

Hyödyt vasta suurista määristä – ei suositella juomaan

Tutkijat kuitenkin muistuttavat oluen sisältävän vain pieniä määriä RS-virusta torjuvaa yhdistettä, joten yhdestä saunakaljasta ei valitettavasti ole juurikaan hyötyä. Japanilaistutkijoiden mukaan terveyshyödyt saavutetaan vasta, jos ihminen juo noin 30 kappaletta 0,33 litran olutpulloa. Tällaiset määrät olutta voivat kuitenkin aiheuttaa terveyshyötyjen sijaan lähinnä terveyshaittoja, kuten närästystä ja painonnousua. Tutkijat eivät suosittele kenellekään 30 pullon päivittäistä olutannosta.

Japanilaistutkijat aikovatkin seuraavaksi selvittää, miten humalan sisältämää superyhdistettä voisi hyödyntää ruoissa sekä alkoholittomissa juomissa niin, ettei kenenkään tarvitsisi kitata suuria määriä haitallista olutta.

Sapporon lääketieteellisen yliopiston oluttutkimuksen suurimpana rahoittajana toimi panimoyhtiö Sapporo Breweries.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja