Mainos

Olmert jälleen korruptioepäilyjen kohteena

Tällä kertaa Israelin pääministeriä epäillään laittomista virkanimityksistä vuosina 2003-2006.

Israelin pääministeriin Ehud Olmertiin on kohdistunut jälleen korruptioepäilyjä. Uusien syytösten mukaan Olmert nimitytti ministerikaudellaan laittomasti kymmeniä suosikkejaan Likud-puolueesta eri virkatehtäviin.

Skandaali sai alkunsa yksityisen israelilaisen televisiokanava 10:n paljastuksista. Televisiokanava julkisti Olmertin avustajien laatiman asiakirjan, jossa luetellaan kymmenille puoluejäsenille järjestettyjä virkanimityksiä. Nimitykset ovat vuosilta 2003-2006, jolloin Olmert toimi kauppa- ja teollisuusministerinä.

Nimitykset tehtiin korkea-arvoisiin virkoihin muun muassa postilaitoksessa, ja niihin olisi pitänyt järjestää avoin haku. Entinen korkea-arvoinen postin työntekijä kertoi armeijan radiossa, että lähes joka viikko hänet kutsuttiin ministerin luo ja hänelle annettiin lista toivotuista nimityksistä.

Olmert erosi Likud-puolueesta marraskuussa 2005 liittyäkseen uuteen keskustalaiseen Kadima-puolueeseen.

Olmertin kanslia kiisti syytökset perusteettomina ja sanoi, että postin työntekijän motiivina oli henkilökohtainen kosto.

Erilaiset skandaalit ovat riivanneet Olmertia siitä lähtien kun hän nousi valtaan toukokuussa. Häntä on epäilty muun muassa hämäristä kiinteistökaupoista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.