Mainos

Olli Rehn: Ei vielä syytä avata samppanjapulloja

17:13

Euroopan komission varapuheenjohtaja Olli Rehn katsoo, että tänään julkistetut kasvuluvut osoittavat, että Euroopan taloudessa on käänne käynnissä.

Sekä koko EU:n että Euro-alueen bruttokansantuote kasvoivat huhti-kesäkuussa 0,3 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä. Kasvu oli nopeinta kriisimaa Portugalissa (1,1%), Saksassa (0,7%) sekä Suomessa (0,7%).

– Näissä kansantuotetta koskevissa luvuissa sekä Saksan että Ranskan, eli euro-alueen moottoreiden talouden käänne näyttäisi vahvistuvan. Tämän lisäksi teollisuustuotantoa kuvaavat luvut varsinkin Saksassa ovat varsin myönteisiä. On myös joitakin merkkejä siitä, että eteläisen Euroopan maissa kuten Espanjassa työttömyyden kasvu olisi pysähtynyt, Rehn luettelee positiivisia merkkejä MTV3 Uutisten haastattelussa.

– Korostan, että ei näillä luvuilla kannata vielä samppanjapulloja avata, koska työttömyys on korkea vielä monissa jäsenvaltioissa, Rehn toteaa.

Rakenteellisia uudistuksia jatkettava

Rehn muistuttaa, että Euroopan talous on edelleen hauraalla pohjalla.

– Sen takia on tärkeää, että tässä tilanteessa linja pitää eli rakenteellisia uudistuksia kasvun ja työllisyyden tukemiseksi viedään eteenpäin jäsenvaltioissa. Samoin julkisen talouden kestävyydestä on pidettävä huoli ja jatkettava maltillista, asteittaista tasapainottamista.

Rehnin mukaan kriisin voittamiseksi ei ole ollut tarjolla helppoa vaihtoehtoja tai yhtä ihmelääkettä. Vain määrätietoiset toimet auttavat.

– Euroopan keskuspankin toimenpiteet rahoitusmarkkinoiden vakauttamiseksi ovat olleet hyvin keskeisiä tekijöitä sille, että käänne on käsillä. Mutta on tietenkin syytä muistuttaa itseämme siitä, että ei ole aihetta sanoa, että kriisi on ohi. On tärkeää jatkaa niitä toimenpiteitä joilla kyetään vahvistamaan kestävän kasvun ja paremman työllisyyden perusta, Rehn linjaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.