Olli Lindholm MTV:lle: "Avoimuuden huono puoli se, että asettaa itsensä kivitettäväksi"

Olli Lindholm, mikä on oudointa mitä on tapahtunut Yön keikalla? 0:38

Olli Lindholm puhuu muun muassa kuntoilusta, Yön uudesta albumista sekä tulevaisuudesta MTV:n haastattelussa. Tulevaisuudessa siintävät Yön 40-vuotisjuhlavuosi ja suuri juhlakonsertti Porissa.

Olli Lindholm kertoo, mikä on ollut oudoin sattumus Yön keikalla. Katso video yllä!

Suomirockin konkareihin lukeutuva Yö julkaisee perjantaina 7. syyskuuta jo uransa 22. studioalbumin Mitä jos mä rakastan sua.

Yhtyeen nokkamies, laulaja Olli Lindholm, 54, on noussut viime vuosina otsikoihin ulkomusiikillisista syistä. Lindholm erotti vuoden 2016 lopulla Yössä pitkään soittaneet basisti Jukka Lewisin ja kitaristi Daffy Terävän.

Lewis haastoi Lindholmin oikeuteen tulojen menetyksestä ja asiaa käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Yön uuden studioalbumin on tuottanut Rauli Eskolin, joka on tuottanut aiemmin musiikkia muun muassa sellaisille nimille kuin CMX, Anna Abreu, Disco, Neljä Ruusua ja Maj Karma.

– Toivon, että Yö voisi olla vanhana bändinä vähän kuin ei-muodikas. Kaikki bändit eivät voi kuulostaa aivan täysin samalta. Nythän se vähän on niin, Lindholm toteaa.

– Eskolin on tehnyt pitkään näitä hommia. Minä olen vähän sellainen kulmikas ihminen. Jos minun kanssa halutaan saada hyvää aikaiseksi, pitää olla tosi suora. Minulta menee läpi kaikki sellainen, mikä perustellaan hyvin.

Lindholm kertoo esimerkiksi tilanteen, jossa tuottaja pyytää laulajaa laulamaan kappaleen uudelleen vielä kerran. Laulaja haluaa tietää perusteen, että miksi edellinen otto ei kelvannut.

Juhlavuosi lähestyy

Pyrkikö Olli Lindholm uuden tuottajan valinnalla tuomaan raikkautta lähes 40 vuotta toimineen yhtyeen toimintaan?

– Tässä kohtaa ylipäätään koko tilanne piti homman raikkaana. Olen käynyt Porin kaupunginjohtajan juttusilla ja olemme lyöneet kättä päälle siitä, että elokuussa 2021 on ainakin tahtotila siihen, että Kirjurinluodolla järjestetään Yön 40-vuotisjuhlakonsertti ja Porin kaupunki on siinä mukana, laulaja kertoo.

– Se on hieno päämäärä! Jotta se toteutuisi, on tehtävä hyviä levyjä ja biisejä, oltava huolellinen. On tehtävä konserttikiertueita, suunniteltava kesä niin, että erotumme valaistuksella ja muilla asioilla muista. Vuonna 2020 meidän on oltava niin kiinnostava yhtye, että yritykset ja muut mahdollistavat tuollaisen tapahtuman.

Lindholm painottaa, että ison tavoitteen asettaminen tekee hyvää.

– Aikaa ei ole hukattavaksi. Se menee niin helposti niin, että on vain ja katselee, ja sitten onkin enää vuosi aikaa. Valmistautuminen on pitkä prosessi.

"En voinut treenata"

Syksyllä 2017 Olli Lindholm oli vaikeassa tilanteessa. Pitkään vaivannut kipu kädessä pakotti miehen olkapääleikkaukseen.

– Mielenmaisema ei ollut syksyllä muutenkaan mikään kauhean valoisa. En voinut treenata. Yritin opetella pitämään mikrofonia vasemmassa kädessä. Olin pitänyt sitä 37 vuotta oikeassa kädessä. Siitäkin selvittiin. Nyt on treenattu ja niin vain asiat menevät eteenpäin, Lindholm sanoo.

Viime syksynä julkaistiin myös Lindholmin elämäkertateos, runoilija Arno Kotron kirjoittama Yhden miehen varietee (Docendo).

Kirjassa Lindholm puhui avoimesti monista asioista: vaikeasta isäsuhteestaan, käsistä lähteneestä alkoholinkäytöstään sekä nuoresta rakkaastaan Eveliinasta.

– Ei tuollaista kirjaa kannata tehdä, jos ei ole valmis avoimuuteen. Avoimuuden huono puoli on taas se, että siinä asettaa itsensä kivitettäväksi, Lindholm naurahtaa.

– Enhän minä mikään mysteerimies ole. Olen joskus miettinyt, että se voi olla huonokin asia. Jos on vaikkapa kiertue tulossa, niin ei kukaan tule paikalle katsomaan, että miltä minä näytän. Kaikki tietävät sen jo.

"Välit ovat erityisen hyvät"

Olli Lindholmin rakkauselämässä on kaikki hyvin.

– Siinä se menee. Ei ole valittamista, laulaja toteaa.

Yö-nokkamies asuu 22-vuotiaan tyttärensä kanssa.

– Meillä on niin hyvät välit kuin vaan voi olla. Niin on ollut aina. Eikä se ole mitenkään itsestäänselvää. Nyt välit ovat erityisen hyvät, kun ostin hänelle uuden tietokoneen, Lindholm hymähtää.

Olli Lindholm kuntoilee edelleen paljon.

– Se homma on mennyt tosi hyvin. Pistin juuri likkakaverille viestin, että vuosi sitten kävin pyörälenkillä todella paljon kipeytyneen käden vuoksi magneettikuvauksessa. Sitten syksyllä se leikattiin, Lindholm sanoo.

Lindholm kertoo, että oikean käden hauiksen pitkän pään jänne oli murskaantunut.

– Fyysinen kunto on hyvä, mutta pohjakunto on huono. Pitäisi saada sitä pitkäkestoista kuntoa parannettua.

Lue myös:

    Uusimmat