Yö-laulaja Olli Lindholm väleistään Jussi Hakuliseen IL:ssä: "Ei me olla oltu missään yhteyksissä pitkään aikaan"

Suomirockin konkariyhtye juhlii tänä viikonloppuna 35-vuotista uraansa.

Laulaja Olli Lindholmin, 52, johtama Yö-yhtye on viettänyt vuonna 2016 35-vuotisjuhlavuottaan.

Lindholm on tällä hetkellä ainoa yhtyeessä mukana oleva alkuperäisjäsen. Nokkamies Lindholmin ja yhtyeessä pitkään vaikuttaneen toisen laulajan, Jussi Hakulisen välinen tulehtunut suhde on noussut vuosien saatossa otsikoihin.

Lauantain Iltalehdessä Lindholm puhuu väleistään Hakuliseen. Hän oli aikeissa pyytää Hakulista mukaan juhlakonsertteihin.

– Ei me olla oltu missään yhteyksissä pitkään aikaan. En mä oikein edes osaa sanoa, että miksi. Kyllä mä sitä mietin, mutta ei sitä yhteistä säveltä vaan ole löytynyt, Lindholm kertoo haastattelussa.

Laulaja kertoo, että päättymäisillään olevan juhlavuoden jälkeen edessä on viisivuotissuunnitelman teko.

– Kun nämä keikat ovat ohi, istun alas ja alan tehdä sellaista viisivuotissuunnitelmaa. Kyllä tämä täytyy tavalla tai toisella viedä maaliin ja pitää ne 40-vuotisjuhlat. On se sitten vaikka Ratinassa tai Olympiastadionilla. Kyllä mä siellä Jussinkin näkisin mielelläni mukana, Lindholm toteaa.

Jussi Hakulinen oli mukana Yö-yhtyeessä sen alkutaipaleella 1980-luvun alussa. Hän jätti bändin ajauduttuaan riitoihin muiden jäsenten kanssa.

Hakulinen palasi yhtyeeseen 1990-luvulla Olli Lindholmin pyydettyä häneltä anteeksi. Myös 2000-luvulla useat yhtyeen hiteistä kirjoittanut Hakulinen on ollut mukana monilla Yön kiertueilla.

Olli Lindholm kertoi toukokuussa MTV Viihteen haastattelussa, että kaksikko näkee asiat eri tavoilla.

– Meidän välimme ovat asialliset, mutta ei meistä taida työkavereita enää tulla. Me näemme asiat eri tavalla ja minä vaadin tinkimätöntä panostusta ja tiettyjä asioita. Niissä asioissa emme pääse yhteisymmärrykseen, Lindholm kommentoi.

– Pystymme puhumaan puhelimessa ja olemme kavereita. Mutta jos otan sellaisia riskejä, että vuokraan päätöskonserttia varten Metro Areenan tai vuokraan Baltic Princess -laivan (Yön 35-vuotisjuhlaristeilyä varten joulukuussa), ympärillä ei saa olla yhtään häiriötekijää. Jussi oli vähän sellainen.

Lindholm ei suostunut paljastamaan, mikä miesten välejä hiertää.

– Jussi ansaitsisi sen arvostuksen, mikä hänelle kuuluu. Hänellä ja hänen lauluillaan on niin merkittävä rooli suomalaisessa kevyessä musiikissa. Olisin halunnut, että juhlakonserttimme kaksi viimeistä laulua olisivat olleet Joutsenlaulu ja Rakkaus on lumivalkoinen, jotta ihmiset olisivat nähneet, miten suuria lauluja ne ovat. Mutta niin ei käy, Yö-laulaja totesi.

Lue myös:

    Uusimmat