Antero Mertaranta huolissaan MM-kisojen tuomioiden antamasta viestistä: ”Tahallaan telominen on jääkiekon kuvottavin asia!”

C Moren jääkiekkoselostaja Antero Mertaranta ei voi ymmärtää tahallisten satuttamisyritysten sivuuttamista jääkiekon MM-kisojen kurinpitopäätöksissä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

MM-kisoissa on nähty ensimmäisinä pelipäivinä jo useita räikeitä tapauksia, joissa pelaajat ovat päässeet kuin koira veräjästä törkeistäkin teoista toisiaan kohtaan.

Tähän asti rajuin tilanne nähtiin keskiviikkona Saksan ja Slovakian välisessä ottelussa, jossa konkarihyökkääjä Ladislav Nagy taklasi selästä saksalaislupaus Moritz Seiderin naama edellä laitaan. Kesän NHL-varaustilaisuudessa ykköskierroksen kandidaatteihin lukeutuva Seider talutettiin sekavana ja täysin voimattomana kaukalosta.

– Kiekko oli poissa. Hänellä oli useita sekunteja aikaa tehdä päätös, ettei hän aja saksalaispuolustajan päälle – ja hän ajoi, Mertaranta hämmästelee.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Videolla Ladislav Nagyn törkeä taklaus Moritz Seideriin.

Ainakaan toistaiseksi Nagylle ei ole langetettu minkäänlaista sanktiota. Tilanteessa slovakialaiselle annettiin 2+10 minuutin rangaistus.

– Minun mielestäni tällaisia tuomioita ei kansainvälinen jääkiekko kestä. Ne ovat naurettavia, ne ovat pelaajien oikeusturvaa loukkaavia, ne ovat katsojien kannalta ihan mielettömiä tuomioita. Täytyy olla niin paljon – anteeksi, nyt käytän tätä sanaa – munaa antaa se tuomio, kun se on annettava, ettei tämä mene siihen, että aina jälkikäteen näitä käsitellään, Mertaranta vaatii.

– Se oli minusta tahallinen teko, ja se jos mikä on jääkiekossa kuvottavin asia, että tahallaan telotaan pelaajia, Mertaranta jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat