Jukka Jalonen eri linjoilla kuin Rikard Grönborg – kannanotto törkytilanteeseen

Tampereella dramaattinen tilanne: Pelicansin Saku Salminen törmää rajusti Tapparan Christian Heljankoon 2:56
Pelicansin Saku Salminen ajoi tylysti Christian Heljangon päälle.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ottaa kantaa SM-liigan kolmannen finaalin kohutilanteeseen, jossa Tapparan Christian Heljanko ajettiin pystyyn

Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborg syytti Pelicansia ja Saku Salmista Heljangon tahallisesta vahingoittamisesta.

Oli roskaliike, että hän puki otteluun päälle ainoana tarkoituksenaan satuttaa Heljankoa. Siitä ei ole kysymystäkään, Grönborg täräytti ottelun jälkeen.

Salmisen ja Heljangon välinen kohutilanne katsottavissa yllä olevalta videolta. 

Jalonen oli eri linjoilla tilanteesta.

– En mitenkään usko, että hän olisi tahallaan lähtenyt Heljangon yli ajamaan. Hölmöiltyä tuli, ja onneksi Heljanko ei loukkaantunut, Jalonen kommentoi kohutilannetta MTV Urheilulle.

Juttu jatkuu videon alla. 

Kiekkoraati: Tappara-vahti Christian Heljankoon kohdistui törkytemppu 3. finaalissa – vaatimus isosta pelikiellosta ilmoille 10:45
Kiekkoraati: Tappara-vahti Christian Heljankoon kohdistui törkytemppu 3. finaalissa – vaatimus isosta pelikiellosta ilmoille.

Leijonaluotsi arvioi, että 24-vuotiaan Salmisen innokkuus ajoi tilanteessa järjen edelle.

– Eihän siinä kukaan täysijärkinen pelaaja rullaa veskarin yli ja ota viiden minuutin jäähyä, jonka aikana joukkue häviää ottelun ja ollaan 0–3-tappiolla. Siinä taisi nuori puolustaja koheltaa ja sählätä. Pitäisi hahmottaa, mutta (hän) ei oikein tajua mitä siinä tapahtuu. Enemmän intoa ja hölmöyttä kuin älyä, Jalonen toteaa.

Salmiselle tuomittiin tilanteesta 5+20 minuutin rangaistus. Pelicans kesti Tapparan ylivoimamyllytyksen, otti toisessa jatkoerässä tärkeän voiton lukemin 2–1 ja onnistui kaventamaan finaalisarjan tilanteeseen 1–2.

Aiemmin kauden aikana MTV Urheilun asiantuntijanakin toiminut Jalonen on seurannut Liigan finaaleja sen verran, mitä on Leijonien otteluiden ohella ehtinyt. 

– Eilenkin meillä oli oma peli, samoihin aikoihin, joten tarkkaan ei voi analyysiä tehdä, mutta laatulätkää pelataan, Jalonen kommentoi Ruotsista käsin.

Erityisesti maajoukkueen päävalmentaja on ollut tyytyväinen joukkueiden malttiin kaukalossa.

– Molemmilta joukkueilta löytyy sellaista mitä arvostan, että pelataan eri rytmeillä, käytetään järkeä eikä koko ajan kouhoteta ja vouhoteta pää kolmantena jalkana. Joskus mennään miljoonaa ja välillä säästetään happea.

Pelaajia hän nostaa esiin molemmista joukkueista.

– Totta kai (Veli-Matti) Savinainen on iskenyt aika monta maalia peräkkäisissä pudotuspeliotteluissa, ja (Oiva) Keskisen ketju (Tapparalta) on ollut aika vahva. Eikä voi väheksyä, miten Pelicansin (Ryan) Lasch, (Lars) Bryggman ja (Patrik) Carlsson pelaavat, Jalonen kehuu.

Erityisen vaikutuksen Jaloseen ovat tehneet molempien joukkueiden maalivahdit, Tapparan Christian Heljanko ja Pelicansin Niklas Kokko. Leijonaluotsi maalailee jo kiihtyvää kilpailua pelipaikoista kevään MM-turnaukseen.

– Isossa kuvassa molemmat maalivahdit ovat olleet erittäin hyviä.Meillä on myös hyvä maalivahdit täällä, (Harri) Säteri ja (Emil) Larmi pelasivat nollapelin ja (Lassi) Lehtinen pelasi erittäin hyvin aikaisemmin. Meillä on kisoja ajatellen hyvin pullat uunissa.

Finaalisarjan 4. ottelu pelataan perjantaina. Suora lähetys MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla klo 18.00 alkaen.  

Lue myös:

    Uusimmat