Mainos

Olli Jokinen avaa muuttunutta arkeaan – "Tosi nastaa olla opettamassa poikia"

5:54

Entinen NHL-tähti Olli Jokinen pelasi jääkiekkouransa viimeisen kauden 2014–2015. Jokinen solmi Florida Panthersin kanssa symbolisen yhden päivän mittaisen sopimuksen vielä keväällä 2017, mutta peliura on ollut käytännössä ohi jo kolmisen vuotta. Mitä Jokisen, 39, arkeen nykyään kuuluu?

Pääkuvan videolla juttua lauantain seitsemän Tulosruudusta, jossa käsiteltiin Winnipeg Jetsin ja Minnesota Wildin pudotuspelisarjan ratkaisua.

C Moren jääkiekkoasiantuntijaksi täksi kevääksi hypännyt Jokinen asuu Floridassa vaimonsa Katerina Jokisen ja lapsiensa kanssa. Jokinen kertoo päiviensä kuluneen Floridassa pitkälti jääkiekkoakatemiaa pyörittäessä, NHL:ää tarkkaan seuratessa ja perheen parissa ollessa.

Kiekkoakatemian hän perusti vuonna 2016 kolmen muun entisen NHL-pelaajan, Petr Sykoran, Tomas Vokounin ja Radek Dvorakin kanssa. Akatemia tarjoaa floridalaisjunioreille mahdollisuden opiskella ja pelata jääkiekkoa kotiseudullaan.

– Olen päässyt tekemään valmennushommia lahjakkaiden 15–16-vuotiaiden pelaajien kanssa, jotka haluavat mennä urallaan eteenpäin. On ollut tosi antoisaa, varsinkin viimeinen vuosi. On ollut tosi nastaa olla niin sanotusti tuulipuku päällä opettamassa poikia ja puskea heitä eteenpäin, Jokinen kertoo MTV Sportille.

– Viime kaudella akatemiaa valmentaessani pelasimme noin 65 peliä ristiin rastiin Pohjois-Amerikassa. Päivittäinen valmentaminen, toimistotyön tekeminen ja kaikki tällaiset ovat tulleet tutuksi viimeisen kolmen vuoden aikana, kun en ole pelannut. Yritän myös mahdollisimman paljon viettää aikaa lapsien ja vaimon kanssa. Iltaisin katsellaan jääkiekkoa.

Jokinen kokee, että hänelle jäi peliuralla vapaa-aikaa nykyistä runsaammin.

– Vapaa-aikaa on tällä hetkellä ehkä vähemmän kuin pelatessa. Silloin kun pelasin, mentiin peli–perhe-järjestyksessä. Nyt mennään nokkimisjärjestyksellä perhe – akatemia – pelien katsominen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.