Patrik Laine joutui Aleksander Barkovin prässissä koville – Ville Nieminen valvoi läheltä: "Rupesi näkymään, että kunhan kausi alkaisi"

3:36
Katso videolta kohokohdat Patrik Laineen debyyttiottelusta Columbus Blue Jacketsissa.

Ville Nieminen oli vuoden lopussa Aleksander Barkovin ja Patrik Laineen apuna jääkiekkotähtien valmistautuessa NHL-kauteen. Nieminen puhuu nyt tuolloin tekemistään havainnoista.

Nieminen irtisanoutui Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa pelanneen Modon päävalmentajan tehtävästä marraskuun alussa, kun vyölle oli tullut seitsemän tappiota yhdeksästä ottelusta. Tamperelaisella vuoden 2001 Stanley Cup -voittajalla oli vuoden loppupuolella aikaa olla Tappara-taustaisten Barkovin ja Laineen apuna ennen kuin kaksikko palasi Suomesta Pohjois-Amerikkaan NHL-kauden alla.

– Ehdin vetää sellaisen puolitoista kuukautta heidän kanssaan, Nieminen kertoo MTV Urheilulle.

Jääharjoitukset suunniteltiin Niemisen mukaan kimpassa, mutta muutoin Barkov ja Laine treenasivat omilla ohjelmillaan.

– Jos salilla oltiin, enemmänkin luin heidän treeniohjelmiaan ja olin tavallaan kellomiehenä.

"Sashan kanssa on kova prässi päällä"

Viime NHL-kausi venyi koronaviruksesta seuranneen tauon jälkeen lopulta syyskuuhun saakka. Barkovin kipparoiman Florida Panthersin ja Laineen tuolloin edustaman Winnipeg Jetsin pelit päättyivät elokuun alkupuolella, minkä jälkeen heillä oli jälleen runsaasti aikaa treenata – tämä NHL-kausi pääsi lopulta käyntiin tammikuussa.

– Heillä oli jo pitkä pätkä takana kesäharjoittelua, kun tulin mukaan. Rupesi näkymään, että kunhan kausi alkaisi ja saisi tiedon, koska tulee lähtö. Se oli sellaista tuning-hommaa enää viimeisinä vikkoina.

Barkov tunnetaan tunnollisuudestaan jäällä ja sen ulkopuolella. On helppo uskoa, että fokus on jokaisessa harjoituksessa täysimääräinen.

– Kun Laine on treenannut Barkovin kanssa syksyllä, kyllä se ollut urheilijalta vaativaa aikaa tottua "Sashan" harjoittelumäärään ja siihen ohjelmaan, joka on ihan huippu-huippu-urheilijalle tehty.

– Tiedän, että Sashan kanssa on kova prässi päällä.

Tuon työn hedelmiä mitataan, kun NHL-pelejä tahkotaan koronaviruksen typistämän runkosarjan aikana aiempaakin tiiviimmässä tahdissa.

– Kyllä jätkät olivat kovilla viimeiset viikot, mutta niin se on oltava. Jos pelaa 116 päivään 56 ottelua, on oltava kovassa kunnossa ja harjoiteltava niin paljon, että pystyy pelaamaan 56 ottelua. He ovat kyllä sen työn tehneet, Nieminen sanoo.

Laine siirtyi NHL-kauden alkumetreillä jättikaupassa Winnipeg Jetsistä Columbus Blue Jacketsiin, jossa hän pelasi debyyttiottelunsa keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa.

1:33
Miltä Patrik Laineesta tuntui vetää Columbuksen paita päälle, ja mitä peliesitys kertoi joukkueesta? Laine vastaa videolla MTV Urheilun kysymyksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja