"Ollakseni rehellinen, emme halunneet Portoa" – Liverpoolin puolustusta uhkaavat merkittävät poissaolot

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp tuntee tiistai-illan vastustajan vuoden takaa. Edellisen kohtaamisen selkeästä tasoerosta huolimatta Klopp sanoo, ettei joukkue olisi nyt halunnut kohdata Portoa.

Kloppin saavuttua seuran peräsimeen vuonna 2015, Liverpool on edennyt sekä Mestarien liigan että Eurooppa-liigan loppuotteluihin.

– Matka Eurooppa-liigassa oli täydellinen Basel-otteluun asti. Samoin Mestarien liigassa viime vuonna Kiovan loppuotteluun asti. Meillä on noista kilpailuista paljon enemmän positiivisia kuin negatiivisia kokemuksia. Tämä tietysti auttaa meitä paljon, Klopp sanoi BBC:n mukaan.

Liverpool murskasi Porton viime kauden Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa. Sadio Mane iski hattutempun ja joukkue voitti vieraskentällä 5-0. Toinen osa Anfieldilla oli maaliton tasapeli.

– Ihmiset ympärillä sanovat monenlaisia asioita. Kaikki haluavat Porton, kunnes todella saavat vastustajaksi Porton. Ollakseni rehellinen, me emme halunneet Portoa, Klopp sanoi.

– Kaikki katsovat numeroita, nimiä ja sen sellaista. Ihmiset, joilla on todellinen ymmärrys jalkapallosta, eivät halua kohdata Portoa. Se on totuus. Mutta kukaan ei myöskään halua kohdata Liverpoolia. Emme halua heidän kokevan Anfieldia helpoksi paikaksi, kuten se ei ole sitä ollut suurimmalle osalle joukkueista Mestarien liigassa.

Liverpoolin ykköstopparin Virgil van Dijkin uskotaan olevan tiistaina pelikunnossa saatuaan lievän kolhun perjantain 3-1-voitossa Southamptonista.

Georginio Wijnaldum nähdään todennäköisesti myös kentällä huolimatta lievästä selkävammasta.

Adam Lallana on todennäköisesti sivussa lihasvamman vuoksi.

Puolustaja Joe Gomez on ollut sivussa joulukuusta asti. Kloppin mukaan Gomez "ei pelaa, ellei hänen ole pakko".

Vasemman laitapuolustajan Andy Robertsonin pelikielto on merkittävä heikennys punaisten alakertaan.

James Milner aloittaa todennäköisesti Robertsonin paikalla ja Alberto Moreno noussee kokoonpanoon ensimmäistä kertaa sitten tammikuun alun.

Lue myös:

    Uusimmat