Mainos

Olkiluodon ydinvoimaloissa alkaa vuosihuolto

Olkiluodon kolmannen voimalan rakentaminen etenee uudessa aikataulussaan. Viivästymisestä aiheutuu kuitenkin suuret kustannukset.

Olkiluodon ydinvoimaloita huolletaan tässä kuussa. Teollisuuden Voima (TVO) pysäyttää ykkösreaktorin viikonloppuna kahdeksaksi päiväksi. Kakkosvoimalan viisitoista päivää kestävä vuosihuolto alkaa tämän kuun puolivälissä. Huoltotöillä ei ole vaikutusta sähkönsaantiin.

Olkiluodon kolmannen voimalan rakennustyöt etenevät uusitun aikataulun mukaisesti. Aikataulua jouduttiin viime vuonna venyttämään ja TVO suunnittelee Olkiluoto kolmosen käynnistämistä vuodenvaihteessa 2010-2011. Alkuperäinen tavoite oli, että vuonna 2009 voimala on valmis.

Kolmosvoimalan viivästymisestä koituu suuret kustannukset. Projektijohtajat Martin Landtman TVO:lta ja Philippe Knoche laitostoimittaja Areva-Siemens-liittymästä korostivat tiedotustilaisuudessa, että ainakaan vielä osapuolet eivät pui julkisesti kysymystä siitä, kuka maksaa viulut.

- Nyt on meneillään myös kaikkien kahdeksan pääkiertoputkiston uudelleenvalmistus. Korjaustyöt eivät tietojemme mukaan vaikuta koko hankkeen aikatauluun, Landtman sanoi.

Pääkiertoputkiston uusimisesta päätettiin viime vuoden lopulla. Työ on valmis syksyllä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.