Mainos

Öljynjalostamon ongelmat saattavat lisätä levottomuuksia Basrassa

Viikonloppuna levottomaksi muuttuneessa Basrassa on tänään ollut kohtalaisen rauhallista, mutta Etelä-Irakissa sijaitsevaa kaupunkia vartioivat britit valmistautuivat silti pahimman varalle.

Huoltoasemille saatiin toimitettua kipeästi kaivattua polttoainetta, mutta uusia huolia toi kaupungin öljynjalostamon pysähtyminen. Samalla katkesi kaupungin öljynvientisataman toiminta.

Jalostamon esimiehen Thair Ibrahimin mukaan mitään aikataulua jalostamon uudelleen käynnistämiseksi ei ole. Ongelmana on sähkön puuttuminen. Jalostamon sähköntuotannosta on vastannut yksi kaasuturbiinivanhus, joka on elokuun aikana hajonnut jo kolmesti. - Generaattorit eivät toimi. Aiomme asentaa uuden turbiinin, mutta siinä saattaa mennä aikaa syyskuun loppupuolelle asti, Ibrahim varoitti.

Jalostamo tuottaa normaalisti päivässä 280 000 barrelia öljyä, ja se on Irakin tärkeimpiä öljyntuotantolaitoksia. Koska myös Umm Qasrin sataman öljynkuljetukset ovat pysähdyksissä, pahenee öljypula maassa nopeasti.

Brittisotilaat olivat jalostamon pulmista huolimatta tänään varovaisen toiveikkaita, että lauantaina alkaneet levottomuudet saataisiin hallintaan. -Tilanne on rauhoittunut. Olemme saaneet toimitettua polttoainetta huoltoasemille, majuri Charlie Mayo kertoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.