Mainos

Öljyn hinta hienoisessa nousussa

Öljyn hinta jatkoi tänään hienoista nousuaan, kun markkinoille saatiin uusia arvioita tammikuussa voimaan tulleiden tuotantoleikkausten pitävyydestä.

Petrologistics-konsulttiyhtiön uusimman arvion mukaan öljyntuottajamaiden Opecin päivittäinen tuotanto on pudonnut 1,4 miljoonaa tynnyriä 22,25 miljoonaan tynnyriin. Vaikka päivittäinen tuotanto on edelleen enemmän kuin Opecin asettama tavoite, harva uskoi ennakkoon, että 1,5 miljoonan tynnyrin päivittäinen vähennys saadaan pidetyksi. Yleisen ennakkoarvion mukaan leikkausten arvioitiin jäävän lähemmäksi 1 miljoonaa tynnyriä päivässä.

Tänään iltapäivällä Brent-öljylaadun hinta nousi Lontoon raaka-ainepörssissä 33 senttiä 19,70 dollariin. Yhdysvalloissa raakaöljyn hinta nousi päälle 20 dollarin.

Opec ja eräät muut maat sopivat tuotannonleikkauksista, kun öljyn kysyntä alkoi vähentyä maailmantalouden hiipumisen vuoksi. Jo alkanutta talouden laskua vauhdittivat Yhdysvaltoihin tehdyt terroristi-iskut.

Tuotannonleikkauksilla ei alkuvuodesta ollut juurikaan vaikutusta öljyn hintaan. Viime viikolla raakaöljyn hinta vahvistui noin 1 dollarilla, mutta takana oli 3,50 dollarin pudotus kahden edellisviikon aikana. Nytkin tilanne on vielä epävarma, sillä tavanomaista lauhempi talvi Yhdysvalloissa tai Euroopassa vaikuttaisi nopeasti öljytuotteiden kysyntään - ja hintaan. Raakaöljyn hinta näkyy viiveellä bensiinin ja muiden polttonesteiden hinnoissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.