Mainos

Olivetti hakee yhteistyökumppaneita Telecom Italialle

Tietokonevalmistaja Olivettin toimitusjohtaja Roberto Colaninno kertoi tänään lehtihaastattelussa, että hän on jo neuvotellut mahdollisista yhteistyökumppaneista Telecom Italialle. Colaninno kertoi myös, että jos Olivettin valtaustarjous Telecom Italiasta hyväksytään, myös Deutsche Telekom on mahdollinen kumppani. Saksalaisyhtiö on kuitenkin vain yksi vaihtoehto muiden muassa.

Olivetti aikoo harkita vain liittoja, joissa molemmilla osapuolilla on kansainvälisen strategian puitteissa vapaus tehdä itsenäisiä ratkaisuja.

Colaninno ei usko, että saksalaiset hyväksyisivät tasa-arvoista hallintoa, jos Telecom Italia ja Deutsche Telekom yhdistyvät suunnitelmien mukaan. Hänen mielestään italialaisyhtiö on lisäksi nykyisin arvokkaampi kuin Deutsche Telekom.

Olivetti on Calaninnon mukaan keskustellut jo Telecom Italian tärkeimpien osakkeenomistajien kanssa. Tähän mennessä yhtiön ostotarjouksen on kuitenkin hyväksynyt vain 0,54 prosenttia teleyhtiön omistajista.

Colaninno uskoo luottavaisesti, että osakkaat heräävät tarjouksen viimeisinä päivinä, ja että Olivetti saa Telecom Italian. Olivettin 65 miljardin dollarin eli 357 miljardin markan arvoinen tarjous umpeutuu 21. toukokuuta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.