Oliver Helander latasi mojovan tavoitteen Timanttiliigan loppuhuipennukseen

Oliver Helanderilta komea kaari – ilme kertoo paljon! 1:01
Näin Oliver Helanderin keihäs Timanttiliigan Zürichin osakilpailussa Sveitsissä elokuun lopussa.

Oliver Helander hakee vahvaa päätöstä kilpailukaudelleen Timanttiliigan keihään finaalissa lauantaina Eugenessa. Suomalaisurheilija tavoittelee Yhdysvalloista sijoitusta kolmen parhaan joukossa.

Saksalaisheittäjä Julian Weber on sivussa lauantai-illan finaalista. Näin Helander, 26, on ennakkoon kilpailun kolmanneksi sijoitettu Intian Neeraj Chopran ja Tshekin Jakub Vadlejchin takana.

Chopra voitti MM-kultaa tuloksella 88,17.

– Haen finaalissa enemmän sijoitusta. Top 3:n pitäisi olla ihan mahdollista, Helander avasi MTV Urheilulle illan tavoitteitaan.

Budapestin MM-kisoissa Unkarissa elokuussa seitsemänneksi sijoittunut Helander on pysynyt aiemmista kausista poiketen ehjänä kuluneella kilpailukaudella. Suomalaisheittäjä on päässyt osallistumaan kaikkiin kilpailuihin, jotka ovat olleet suunnitelmissa.

Terve kroppa on ollut helpotus Helanderille, mutta tulokset eivät ole olleet hänen vaatimallaan tasolla.

Helanderin toistaiseksi paras heitto tällä kilpailukaudella lensi 87,32 metriä.

– Tämä on ensimmäinen kausi ehkä viiteen vuoteen, kun olen pystynyt kunnolla kilpailemaan. Pieniä teknisiä ongelmia. Tulokset ovat jääneet sen myötä omasta mielestäni vaisuiksi. Perusvarmuuden pitäisi olla siellä 85 metrin päällä, Helander arvioi.

Helander on toistaiseksi ollut urallaan kahdesti MM-kisojen top 8 –joukossa. Arvokisamitalit ovat jääneet vielä uupumaan palkintokaapista.

Vaikka Timanttiliigassa kilpailevatkin lähes kaikki maailman parhaat heittäjät, Helanderin arvolistalla siellä menestyminen ei ole verrattavissa onnistumiseen arvokisoissa.

– Arvostan EM-kisat korkeammalle, koska ne ovat kuitenkin arvokisat. Helander perusteli.

Timanttiliigan miesten keihäsfinaali käynnistyy lauantai-iltana kello 22:20. Lauantai illan kisalähetys on katsottavissa C Moren lisäksi myös vapailta kanavilta Subilta alkaen klo 22:00.

Lue myös:

    Uusimmat