Tero Pitkämäki paljasti – näin Oliver Helander pääsee vieläkin hurjempiin kaariin

Tulosruutu: Tero Pitkämäen ja Oliver Helanderin yhteistyö toimii.

Keihäänheittäjä Oliver Helander säväytti suomalaista ja kansainvälistä yleisurheilukansaa Turun Paavo Nurmi Gamesissa, jossa hän heitti uuden ennätyksensä 89,83. Vajaa vuosi sitten Helanderin valmentajana aloittanut Tero Pitkämäki kertoi MTV Urheilulle, että Turun heitosta löytyi paljon parannettavaa.

Helanderin ennätystulos on maailmantilastossakin kovaa valuuttaa. Sillä ollaan tilaston kolmantena. Vain kaksi heittäjää on ylittänyt 90 metrin rajan, Tshekin Jakub Vadlejch ja Grenadan Anderson Peters

– Tehtiin Turun kisasta muun muassa KIHUn (Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus) analyysi ja löytyi paljon parannettavaa, mutta toisaalta myös todella hyviä asioita. Keihäänheittäjä ei pääse koskaan sataprosenttiseen suoritukseen. Se ratkaisee huippu-urheilijoiden välillä, kuka pääsee lähimmäksi omaa maksimiaan ja kuinka tasaisesti, Pitkämäki sanoo.

– Se on arvokisoissa todella tärkeää, että on tällainen kyky hallita omaa tekniikkaansa ja rentoutta. Vetomatkassa on eniten kehitettävää, joka olisi Oliverilla yksi parhaista aseista. Vetomatka jäi vähän suppeaksi Turussa, Pitkämäki jatkaa.

Vaikka Turun heitto olikin erinomaista luokkaa, toivoisi Pitkämäki, että hyviä heittoja tulisi useampia ja yhden kilpailun sisällä.

– Saataisiin varmuus tekemiseen. Ei tuo vielä ihan maksimi ollut. Potentiaalia on vieläkin pidempiin heittoihin. Ollaan tässä vaiheessa tyytyväisiä tuosta, Pitkämäki toteaa.

Helanderin seuraava sauma pitkiin kaariin on torstai-iltana, kun hän on mukana Tukholman Timanttiliigan kisassa. Mukana on tämän kauden maailmantilaston viiden kärki.

Kisatapahtumia voit seurata C Moren kanavilta kello 21.00 alkaen. Pelkästä keihäänheittokisasta käynnistyy oma lähetyksensä kello 20.20 C Moren suoratoistopalvelussa

Lisää Tero Pitkämäen mietteitä pääkuvan videolta. Alla olevalla videolla Oliver Helanderin hirmukiskaisu Turun Paavo Nurmi Gamesista.

Lue myös:

    Uusimmat