Oliver Helander ei turhaan kainostele – keihäsmies lataa hurjan tavoitteen kesälle

Oliver Helander avasi kautensa komeasti 84-metrisellä Dohan Timanttiliigassa 0:54
Oliver Helander avasi kautensa komeasti 84-metrisellä Dohan Timanttiliigassa.

Keihäänheittäjä Oliver Helander uhkuu kovaa kuntoa. Perjantaina Lahdessa heittävä keppimies hamuaa mitaleita kesän arvokisoista. Pariisin olympialaisiin hän lataa hurjan tavoitteen.

Oliver Helander avasi kautensa Dohan Timanttiliigan kilpailussa kaksi viikkoa sitten. Keppi lensi kelpo tulokseen 83.99.

– Sanoisin, että aika odotettu. Ei mitään superonnistumista, mutta ei huonokaan tulos. Siitä on hyvä lähteä parantamaan, Helander sanoo MTV Urheilulle.

Parantamiseen on mahdollisuus perjantaina, kun Helander heittää Lahden gp-kilpailussa. Helanderilla on takanaan ehjä harjoituskausi, ja mikä parasta, urallaan paljon loukkaantumisista kärsinyt mies on ollut terveenä.

– Ollaan panostettu heittämiseen, että tulisi vähän enemmän kovatehoisia heittoja koko harjoituskauden aikana ja niitä on tullutkin. Toivottavasti se tuottaat tulosta nyt kesälläkin, Helander sanoo.

– Olkapään kanssa ei ole ollut oikeastaan mitään ongelmia koko harjoituskauden aikana, eikä oikeastaan viime kaudella. Pystyin heittämään kaikissa kisoissa, mitä oli tarkoituskin. Toivotaan, että se jatkuu samalla tavalla.

Yleisurheilussa on edessä kaksien arvokisojen kesä, kun kesäkuussa kilpaillaan EM-mitaleista Roomassa ja heinäkuussa olympiamitaleista Pariisissa. Hurjan ennätyksensä 89.83 kesällä 2022 heittänyt Helander ei arkaile ladata kovia tavoitteita kesän tärkeimpiin koitoksiin.

– Sanoisin, että olen elämäni kunnosa. Tavoitteet ovat suhteellisen kovia kesää ajatellen, Helander sanoo. 

– Roomassa haetaan kyllä mitalia, ja olympiavoitto on ollut tavoitteena siitä lähtien, kun Tero (Tero Pitkämäki) tuli mun valmennukseen mukaan (vuonna 2021). Sitä lähdetään tavoittelemaan.
Olkapää?

Lue myös:

    Uusimmat