Mainos

Timanttiliigan kova keihäskisa antaa osviittaa myös Suomeen – Mertaranta: "Kovia ihmeitä pitää tapahtua"

1:09

Yleisurheilun Timanttiliiga jatkuu tänään perjantaina Marokon Rabatissa. C Moren selostaja Antero Mertaranta nostaa esille illan kolme suurinta helmeä.

Pääkuvan videolla juttu viime viikonlopun Timanttiliigan osakilpailusta.

MAINOS

Timanttiliiga vain C Morella!

Kaikki Timanttiliigan osakilpailut nähdään suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa. 

C Moren sivuille pääset tästä

Miesten keihäs

– EM-kisojen läheisyys lisää mielenkiintoa. Tällä hetkellä Euroopassa on viisi varmaa heittäjää, joista neljä on nyt mukana. Thomas Röhler, Andreas Hofmann, Jakub Vadlejch ja Magnus Kirt. Se viides heittäjä on Johannes Vetter, joka on ilmeisesti vielä lievästi loukkaantuneena, eikä ole mukana. Tämä kilpailu antaa osviittaa siitä, missä mennään eurooppalaisessa keihäänheitossa, kun EM-kisoihin on noin kuukausi aikaa, Mertaranta kommentoi MTV Sportille.

– Mielenkiintoista nähdä, miten näiden heittäjien kausi etenee, koska se alkukauden 90-metristen heittojen ilottelu on loppunut, mutta he heittävät yhä todella kovia tuloksia. Kovia ihmeitä pitää tapahtua, että näitä viittä ei nähdä viiden kärjessä myös EM-kisoissa.

Mertarannan mukaan tuleva keihäskisa antaa myös pientä viitettä tulevista EM-kisoista Suomelle, jonka kisatoiveet riippuvat Oliver Helanderista ja Antti Ruuskasesta.

– Helander heitti kuudenneksi parhaan tuloksen koko maailmassa 88,02 metriä, mutta Helanderin kilpailuvarmuus on iso kysymysmerkki. Harmi, että hän ei ole päässyt heittämään Turkua lukuunottamatta yhtään kansainvälistä kilpailua. Se ei olekaan ihan yksioikoinen asia, mitä se kilpailukokemus ja -varmuus tarkoittaa arvokisoissa. Nämä mainitut viisi heittäjää ovat varmoja kelissä kuin kelissä. Arvokisoissa heitetään stadioneilla, jossa ei ole koskaan myrskytuulta, joten teknisen suorituksen pitää olla todella hyvä, jotta siellä pärjää. Helander on ehdottomasti meidän yllätyskortteja, joita me kaipaamme EM-kisoissa, Mertaranta perkaa.

Ruuskasen kunto on pitkän loukkaantumisen jälkeen nousussa ja hän tulee kantamaan Helanderin kanssa Suomen keihäänheiton soihtua EM-kisoissa. Mertaranta nostaa kuitenkin esiin yhden huolenaiheen.

– Ruuskanen on noussut ilahduttavasti noin pitkän tauon jälkeen parrasvaloihin. 82,59 on kelpo tulos, mutta metrejä pitää saada lisää, jotta EM-kisoissa päästään kahdeksan parhaan joukkoon.

– Suomen keihäänheiton tilanne on isossa tienhaarassa. Ruuskasen ja Helanderin lisäksi ei ole valitettavasti varteenotettavia heittäjiä. Kolmesta kisapaikasta on ollut yleensä kova kilpailu, mutta nyt ei saada todennäköisesti edes kolmea heittäjää kisoihin, sillä muun muassa Tero Pitkämäki ja Ari Mannio ovat poissa, Mertaranta harmittelee.

Naisten 5000 metriä

– Naisten 5000 metrillä aika 14.30,00 on maailmanluokan raja. Rabatin kilpailussa Genzebe Dibaba, Letesenbet Gidey ja Hellen Obiri tulevat alittamaan sen. Kilpailusta tulee kova ja se käydään näiden kolmen naisen kesken. Kilpailussa on hyvät jänikset ja nämä kolme pystyvät alittamaan tuon maailmanluokan rajan. Mukana on myös muutamia yllätyskortteja, jotka saattavat omalla tavallaan sotkea pakkaa. Jos kolmen joukossa on joku tämän kolmikon ulkopuolelta, on hän juossut oman ennätyksensä ja venynyt todelliseen jättiyllätykseen.

Miesten 100 metriä

– Rabatissa tullaan juoksemaan kauden nopein miesten 100 metriä. Sen takaavat USA:n Noah Lyles, Ronnie Baker ja Michael Rodgers, jotka ovat kaikki juosseet jo alle 9,90 sekunnin tällä kaudella. Miesten satanen on yksi illan helmistä, koska olosuhteet ovat kunnossa ja kovia tuloksia juosseet kaverit ovat kerrankin viivalla yhtä aikaa. Yllätysvetona voi nostaa viime vuonna maailman ykkösajan juosseen Christian Colemanin. Jos hän alkaa kuntoutua ja löytää omaa vahvaa virettään, hän tuo oman mielenkiintoisen mausteensa tähän kilpailuun, Mertaranta povaa.

Rabatin Timanttiliigan osakilpailu suorana C More Sport 1 -kanavalla kello 22.00 alkaen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.