Olisiko sinusta suorittamaan tämä raaka rata? Näin 83-vuotias teräsmummo selvisi yhdestä maailman rankimmista kestävyyskisoista

Kahdeksankymppinen teräsmummo on kaikkien aikojen vanhin, joka on suorittanut jo kolmannen Tough Mudder-kilpailun, joka luokitellaan yhdeksi maailman rankimmista kestävyyskisoista.

Mildred Wilson, 83, on entinen myyntiautomaattiyhtiön työntekijä Missourista, Yhdysvalloista. Kyseinen teräsmummo on suorittanut tämän yhden kaikkien aikojen rankimman kestävyystapahtuman jo kolme kertaa.

Tough Mudder on kestävyyskilpailu, joka on täynnä rankkoja esteitä, kuten jättimäinen jääkylpy, 18-metrinen vesihauta teräsaidan alla, 10 000 voltin sähkön läpimurto ja 12 jalan puiset tikkaat, joissa on jättimäiset portaat sekä kaikkea muuta.

– En oikeastaan ​​tiennyt olevani vanhin Tough Mudderin suorittanut ennen tätä vuotta. Se on eräänlainen kunnia ja kaikki saavat minut tuntemaan oloni erityiseksi, Wilson kommentoi kertoo Talker Newsille.

Ensimmäinen osallistumiskerta 80-vuotiaana

Ensimmäisen kerran hän osallistui kilpailuun vuonna 2019, pian 80-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen, kun hänen poikansa Danny, 48, kysyi haluaisiko hän osallistua.

Hän tarttui tilaisuuteen ja lähti suorittamaan tätä brutaalia kestävyysrataa.

Viime vuonna Wilsonia kysyttiin osallistumaan tapahtumaan vielä. Vastausta ei tarvinnut miettiä pitkään.

– Vastasin heille, että iässäni en suunnittele niin pitkälle, mutta jos olen vielä täällä ja pystyn, niin lähden mukaan varmasti, Wilson kertoo.

Tänä vuonna toukokuun 1. päivänä Wilson vaelsi mudan ja esteradan läpi kaksi ja puoli tuntia suorittaakseen kolmannen kilpailunsa.

Kolmas kerta oli kaikista vaikein

Vaikka hän on suorittanut kaksi muuta juoksua aiemmin, Wilson kertoo tämän olleen kaikista vaikein.

– Luulen, että tämä vuosi oli vaikeampi, koska pystysuora seinä Everest palasi. Seinän skaalaaminen on aina vaikeaa, kertoo Wilson.

– Siellä oli paljon mutaa, enemmän kuin normaalisti edellisten päivien rankkasateiden vuoksi, hän lisää.

Silti Mildred ei välittänyt mistään esteistä, joita hänen oli kohdattava.

– Ehkä hiekkasäkin kantaminen oli vähiten suosikkini, mutta en todellakaan välittänyt esteistä, Wilson lisää.

Aktiivisesta elämäntavasta oli suorituksessa apua

Vaikka hän ei harjoitellut aktiivisesti juoksua varten, Mildred elää aktiivista elämäntapaa, joka auttoi häntä selviytymään.

– Kävelen kaksi mailia useimmiten päivinä ja pelaan pickleballia kolmesta neljään kertaan viikossa kahdesta kolmeen tuntia kerrallaan, Wilson kertoo.

Wilsonin lisäksi myös hänen poikansa osallistui, kuten joka vuosi.

– Hän on hyvin suojeleva ja päättäväinen. En loukkannut itseäni kisassa.

– Epäilen, että hän kannattaisi sitä, että tekisin Tough Mudderin ilman häntä. Sen tekeminen hänen kanssaan kuitenkin tekee siitä erityisen, kertoo Wilson.

Hänen poikansa oli se, joka antoi hänelle Muddy Mildred -lempinimen.

– Minusta se on hauska lempinimi, pidän siitä, Mildred Wilson naureskelee.

Hyväntekeväisyys oli yksi syy lähteä mukaan rajuun kestävyyskilpailuun

Tämän vuoden kilpailua varten Mildred keräsi varoja Afrikkaan vesikaivon asentamiseksi, niille joilla ei ole puhdasta vettä.

– Myös Dannyn ryhmä kerää rahaa toisen puhtaan veden kaivon kaivamiseen Afrikkaan, ja se on projekti, joka kosketti sydäntäni, Wilson kertoo.

– Näin videon vesiaukoista, joista joidenkin ihmisten täytyy hakea vettä, ja se on sydäntäsärkevää. Halusin vain auttaa. Tough Mudder oli tapa, jolla pystyin sen tehdä.

Wilson halusi kunnioittaa ja tukea miniäänsä Tanya Wilsonia, joka taistelee haimasyöpää vastaan.

– Pidin hänen Team Tanya -paitaansa märkäpukuni alla, Wilson lisää.

Mildred Wilson toivoo voivansa osallistua myös ensi vuonna kilpailuun

Vaikka Wilson ei koskaan suunnittele pitkälle eteenpäin, hän toivoo voivansa osallistua myös ensi vuonna.

– Ehdottomasti haluan suorittaa Tough Mudderin ensi vuonna, jos Jumala siunaa minua edelleen hyvällä terveydellä, Wilson summaa.

Katso video hurjasta suorituksesta yllä olevalta videolta.

Lähteet: Talker News ja CameraOne

Lue myös:

    Uusimmat