Mainos

”Olin ainoa, joka sai hänet nukkumaan” – sijaisäiti jakoi koskettavan tarinan luopumisen tuskasta

Sijaisäitinä toiminut nainen paljastaa, kuinka suurta iloa ja tuskaa viattomista lapsista huolehtiminen on hänen elämäänsä tuonut. 

Facebookin Love What Matters -sivustolle tarinansa jakanut Rachel Hillestad kertoo sijaislasten olevan hänen luonaan vain hetken, mutta näiden päivien ja viikkojen aikana hän ehtii kiintyä lapsiin kuin omiinsa. Sijaisäiti kertoo kirjoittavansa tätä tarinaa autossa, jossa hän itkee silmät päästään käsissään hammasharja, jonka eräs lapsi oli hänen luokseen jättänyt. 

– Hän oli minun kaksi ja puoli viikkoa, mutta noina päivinä näin hänen hymyilevän ja nukkuvan koko yön sen sijaan, että hän vapisisi hereillä kauhusta, Hillestad kertoo.

Naisesta oli myös vaikeaa kuulla, kuinka lapsi kutsui häntä äidikseen, vaikka hän tiesi, että heidän yhteinen aikansa jäisi lyhyeksi. 

"Kiintyminen on ollut elämäni suurin ilo ja kunnia"

Hillestad kertoo lukuisten ihmisten kertoneen hänelle, etteivät he voisi itse koskaan toimia sijaisäitinä, sillä he pelkäisivät kiintyvänsä lapseen liikaa. 

 – On täysin rikollista, että kaksivuotiaan täytyy istua kaksi päivää likaisissa vaatteissa sosiaalityöntekijän toimistossa vain siksi, että minä pelkään kiintyä liikaa. Kiintyminen on ollut elämäni suurin ilo ja kunnia, Hillestad vastaa.

Vastauksena kaikille epäilijöille sijaisäiti haluaa kertoa, ettei ole erilainen kuin muut. Hän kiintyy lapsiin täysin, aivan kuin kuka tahansa muukin tekisi. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olin ainoa joka sai hänet nukkumaan tai tiesi tarkalleen, millaista hilloa hän halusi paahtoleivän päälle. Autoin häntä selviämään ripulista ja turhautumisesta, jonka rikkoutuneet joulukoristeet saivat aikaan. Katsoin häntä, kun hän nukkui.

Hän kertoo sijaislasten vierailevan usein hänen unissaan ja silloin tällöin hän herää kasvot märkinä tuskasta, jonka heistä eroaminen on hänelle aiheuttanut. Vaikka sijaisäitinä toimiminen ei ole helppoa, Hillestad kertoo haluavansa lasten tuntevan hänen rakkautensa. Se on vähintä, mitä hän voi heidän eteensä tehdä. 

– Haluan kantaa heidän kipuaan omassa aikuisen sydämessäni, jotta heidän pikkuruisiin sydämiinsä jäisi vähemmän surua, Hillestad toteaa.

Myös tämä nainen teki epäitsekkään teon veljensä puolesta. 

1:03

Lähde: LoveWhatMatters 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja