Äiti imettää tappavasta sairaudesta huolimatta: "Kaikesta voi selvitä"

Sisukas nainen uhmasi lääkäreiden diagnoosia ja päätti imettää vakavasta sairaudesta huolimatta. 

Lapsen yksivuotissyntymäpäivä on monelle perheelle tärkeä asia, mutta erityisen tärkeä sen on tälle vakavan sairauden kanssa kamppailevalle perheelle. 

Connecticutilainen äiti nimittäin toivoo, että näkisi tämän lapsensa tärkeän päivän, ennen kuin vakava sairaus saa lopullisesti vallan. 

Tavoitteena nähdä lapsensa 1-vuotissyntymäpäivä

Syyskuussa Amanda Bernier perusti Facebook-ryhmän Amanda's Angels kirjoittaakseen haasteistaan amyotrofisen lateraaliskleroosin eli ALS-taudin kanssa. Kirjoitus käsittelee muun muassa imetyksen vaaroja lihaksistoa surkastuttavan sairauden kanssa, sillä pienen vauvan äiti on päättänyt imettää diagnoosistaan huolimatta. 

Koskettava kirjoitus levisi pian sosiaalisessa mediassa, ja on kannustanut tuhansia ihmisiä imettämään vaikeuksista huolimatta. Hän on lisäksi antanut toivoa sekä positiivisuutta vakavan sairauden kanssa taisteleville.

Tämä sairaus on heikentänyt Annabellaa jo huomattavasti, mutta hänen tavoitteenaan on nähdä lapsensa yksivuotissyntymäpäivä.

Äiti varastoi maitoa tulevaisuutta varten

Sairaus ei tullut Annabellalle yllätyksenä, sillä hänen äitinsä ja isoäitinsä olivat kuolleet kyseiseen sairauteen. Hän yllättyi kuitenkin siitä, että sairaus iski jo niin nuorena, hänen ollessaan vasta 29-vuotias. 

Sairaus vei nuoren äidin nopeasti vuodepotilaaksi, eivätkä lääkärit uskoneet imetyksen onnistuvan pitkälle edenneen sairauden kanssa. Ymmärtäväisen hoitohenkilökunnan ja rakastavan perheen ansiosta imetys kuitenkin onnistui lopulta. Hän on kivuista huolimatta päättänyt pumpata maitoa varastoon, jotta hänen lapsensa pystyisi juomaan oman äitinsä maitoa mahdollisimman pitkään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

– Olen onnellinen aina, kun olen yhdessä Arabellan kanssa. Olen onnekas, kun saan nähdä hänen kasvavan. Ennen kuin hän syntyi, olin sinut sen asian kanssa, että kuolisin, kun hän on vauva. Mutta nyt se on entistä vaikeampi hyväksyä, koska rakastan häntä niin paljon. Hän on leikkisä, rakastettava ja vuorovaikutteinen lapsi. Hänestä kasvaa vielä ihana persoona, Annabella kertoo Today.comille. 

Annabella on todella kiitollinen siitä, että on voinut olla osallisena lapsensa syntymäpäiväjuhlien suunnittelussa. Hän on kiitollinen tietokoneesta, jonka ansiosta hän on voinut muun muassa laatia vieraslistaa, etsiä koristeideoita ja suunnitella ruokalistaa. Juhlia järjestetään kaiken kaikkiaan kolme, jotta kaikki vieraat pääsisivät mukaan. He ovat kutsuneet juhliin kaikki ne, jotka ovat tukeneet perhettä, kuten ystävät, sukulaiset ja sairaalahenkilökunnan. 

Sopeudu ja selviydy

Sairaus on heikentänyt Annabellaa jo niin, ettei hän pysty avaamaan kunnolla silmiään. Vaikeinta pienen lapsen äidille on äidin kertomuksen mukaan se, kun kuulee lapsen itkevän, mutta ei pysty auttamaan.

Hän pelkäsi myös sitä, ettei lapsi tunnistaisi häntä omaksi äidikseen. Lopulta hän löysi kuitenkin tapoja viettää yhteistä aikaa lapsensa kanssa, muun muassa elokuvia katsellen. Perheen viime vuosien motto "Sopeudu ja selviydy", on auttanut heitä yli vaikeiden hetkien. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kun Annabellalle diagnosoitiin ALS, hän alkoi kirjoittamaan lapselleen syntymä- ja joulukortteja tulevien vuosien varalle. Yhdessä kirjeessä hän kertoo, kuinka kiitollinen hän on Arabellalle kaikesta, mitä hän sai aikaan. Hän toi elämäniloa vakavan sairauden keskellä ja antoi voimia herätä aamuisiin uuteen päivään.

Toisessa kirjeessä hän kehottaa lastaan uskomaan unelmiinsa ja ajattelemaan aina positiivisesti.

Imettäkää vaikeuksista huolimatta

Annabella kehottaa koskettavassa Facebook-postauksessaan kaikkia äitejä imettämään vaikeuksista huolimatta. 

– Toivon, että Arabella tulee tietämään sen, kuinka paljon rakastin häntä. Haluan hänen tietävän, kuinka paljon uhmasin saadakseni imettää häntä, ja kuinka ihania hetkiä koimme yhdessä. 

– Olen oppinut ,mitä on todellinen rakkaus. Alan itkeä aina, kun ajattelen sitä, kuinka paljon rakastan häntä. Olen onnekas saadessani olla hänen äitinsä. 

Facebook-postauksessaan hän hän haluaa kaikkia imetystä lopettavien harkitsevan uudelleen. Kaikesta voi selvitä, Annabella kehottaa. 

Lähde: Today

Äiti on paras, mutta mihin kaikkeen äitiä tarvitaan? Katso videolta lasten hellyttävät vastaukset:

Lue myös:

    Uusimmat