Mainos

Sijaislapsi tuli taloon – 11 minuuttia myöhemmin sijaisäidin sydän särkyi: "Hänellä ei ole ollut mahdollisuutta oppia, mitä äiti tarkoittaa"

Kotinsa ja sydämensä kaksivuotiaalle sijaislapselle avannut äiti ei tiennyt, että yksitoista minuuttia myöhemmin hänen sydämensä murtuisi.

Päätös sijaisvanhemmaksi ryhtymisestä on maailmaa mullistava päätös. Kodin antaminen täysin vieraalle lapselle vaatii aikaa, jota kovinkaan monella ihmisellä ei nykypäivänä ole tarjota. Monia sijaisvanhempia saattaa myös pelottaa ajatus rakastua lapseen, jolle joutuu jossain vaiheessa sanomaan hyvästit.

Mutta rakkauden ja turvallisuuden tunteen antaminen vaikeuksia kokeneelle lapselle tuo hetkeksi iloa, jota ei voi sanoin kuvailla. SijaisäitiJamie jakoi Facebookin Love What Matters-sivustolla oman tarinansa sijaisäidiksi ryhtymisestä ja sanoista, jotka saivat kyyneleet kohoamaan hänen silmiinsä.

"Äiti tarkoittaa elämän pituista rakkautta"

Toivotettuaan lapsen tervetulleeksi kotiinsa, äiti esitteli tytön omille lapsilleen. Jamien omat lapset ottivat uuden tulokkaan hyvin vastaan ja tekivät kaikkensa, jotta tyttö tuntisi olonsa kotoisaksi.

– Hän käveli itsevarmasti hymyillen. Hän tiesi kuvion. Hänen kaksivuotisen elämänsä aikana hän oli viettänyt viisi kuukautta sijaishoidossa. Tämän viiden kuukauden aikana hänellä oli ollut neljä eri kotia.

Yksitoista minuuttia myöhemmin tapahtui kuitenkin jotain, joka särki äidin sydämen. Tyttö juoksi huoneeseen hymyillen ja huusi ”Äiti, katso!”. Vaikka he olivat tunteneet vasta pienen hetken, hänestä oli tullut tytölle jo äiti. Elämänsä viides äiti. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tälle pikkutytölle ”äiti” tarkoittaa aikuista naista talossa. Naista, joka tekee asioita johon sinä et pysty ja täyttää mehulasisi. Viiden kuukauden aikana hänellä on ollut viisi äitiä, eikä hänellä ole ollut mahdollisuutta oppia, mitä äiti tarkoittaa, Jamie toteaa.

Jamien mukaan äiti on se, jonka olkapäille voi nukahtaa. Se, joka suutelee naarmuuntuneita polvia ja opettaa aakkoset. Äiti auttaa kotitöissä, kuiskii ystävistä ja istuu pukukopin ulkopuolella.

– Äitiys tarkoittaa valmistujaiskuvien ottamista, halaamista hääpäivänä ja lastenlasten kutittamista. Äiti tarkoittaa turvaa. Äiti tarkoittaa sitoutumista. Äiti tarkoittaa elämän pituista rakkautta, Jamie luettelee.

Jamie toivoo, että tämä kaksivuotias tyttö oppisi, ettei äiti tarkoita ainoastaan naista, joka auttaa sinua. Äiti ei ole pelkkä nimi, se on paljon enemmän. Jamie kertoo, että tytön biologinen äiti taisteli saadakseen tyttärensä takaisin, ja että lapsella oli toivoa oppia, mitä äiti oikeasti tarkoitti.

– Tämä pikkutyttö saisi tietää, mitä äiti tarkoittaa. Tällä pikkutytöllä olisi vielä äiti.

Lähde: Facebook

***

1:17

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja